Δημοτικό Στάδιο Ιωάννης Ζηρίνης: Αθλητικό Καλοκαίρι στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Πολιτεία

0
613
Ακολουθήστε μας στα social media

Δημοτικό Στάδιο Ιωάννης Ζηρίνης: Αθλητικό Καλοκαίρι στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Πολιτεία

Δημοτικό Στάδιο Ιωάννης Ζηρίνης: Διαφορετικό από τα προηγούμενα, λόγω του κορονοιού είναι φέτος το Αθλητικό Καλοκαίρι του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 31 Ιουλίου.

Οι φετινές καλοκαιρινές αθλητικές δραστηριότητες του Δήμου Κηφισιάς, πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς «Ζηρίνειο» και στο Αθλητικό Κέντρο Πολιτείας και δίνουν τη δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες να παρακολουθήσουν δωρεάν ένα καθημερινό πρόγραμμα (7.30-14.00) σε δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας.

Dimotiko Stadio Iwannis Zirinis: Athlitiko Kalokairi sto Dimotiko Athlitiko Kentro Politeia
Dimotiko Stadio Iwannis Zirinis: Athlitiko Kalokairi sto Dimotiko Athlitiko Kentro Politeia

Φέτος τα τμήματα είναι ολιγομελή 6 έως 10 παιδιά. Συνολικά το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν 110 παιδιά, 75 στο Ζηρίνειο και 35 στο Αθλητικό Κέντρο Πολιτείας.
Μάλιστα φέτος εκτός από την απαραίτητη όπως κάθε χρόνο παρουσία γιατρού σε κάθε αθλητικό κέντρο πραγματοποιείται θερμομέτρηση κατά την είσοδο των παιδιών ενώ υπάρχουν αντισηπτικά σε εμφανή σημεία των εγκαταστάσεων. Οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής προτείνουν τρόπους άθλησης που βοηθούν στην τήρηση των αποστάσεων.

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και αθλήματα του Κλασικού Αθλητισμού. Την πρώτη εβδομάδα του προγράμματος ο εκπαιδευτής -προπονητής Γιάννης Ραβανόπουλος, έφερε τους μικρούς μαθητές σε επαφή με το αγώνισμα του ακοντίου με την προσομοίωση του turbojav του ακοντιστή Τομ Πετράνοβ .

Καθημερινά κοντά στους μικρούς μαθητές είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος, Υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Νικήτας επιβλέποντας τη λειτουργία του Αθλητικού Καλοκαιριού, κάτω από την καθοδήγηση των γυμναστών και φροντιστών.