Δήμος Δάφνης Υμηττού: Υπεγράφη η απόφαση για τα έργα βελτίωσης

0
626
Ακολουθήστε μας στα social media

Δήμος Δάφνης Υμηττού: Υπεγράφη η απόφαση για τα έργα βελτίωσης

Δήμος Δάφνης Υμηττού:Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, υπέγραψε την απόφαση ένταξης του Δήμου Δάφνης – Υμηττού στο πρόγραμμα προμήθειας εξοπλισμού για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας σχολικών κτηρίων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από την Περιφέρεια με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής και αφορά 54 Δήμους.
Στη σχετική συνάντηση του κ. Πατούλη με τον δήμαρχο Δάφνης – Υμηττού, Α. Μπινίσκο, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Γ. Δημόπουλος και ο  προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόσης.
Dimos Dafnis Ymittoy: Ypegrafi i apofasi gia ta erga veltiwsis
Dimos Dafnis Ymittoy: Ypegrafi i apofasi gia ta erga veltiwsis
Το έργο βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας των 2 σχολικών κτηρίων, είναι συνολικού προϋπολογισμού 790.00 ευρώ, εκ των οποίων τα 360.000 ευρώ χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής.
Ο περιφερειάρχης κατά τη συνάντηση με τον δήμαρχο, υπογράμμισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών.
«Με τον δήμαρχο κ. Μπινίσκο υπάρχει μια δημιουργική και συστηματική συνεργασία που σκοπό της έχει την υλοποίηση σημαντικών έργων στη Δάφνη και τον Υμηττό. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας μας συμπεριλαμβάνεται και η έγκριση για την έναρξη έργων που θα συμβάλουν στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των σχολικών κτηρίων του Δήμου. Με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων και τη δημιουργική συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής συμβάλλουμε στην ενίσχυση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου σε τοπικό επίπεδο. Είναι σημαντικό που οι Δήμοι και οι υπηρεσίες τους ανταποκρίνονται σε αυτό το κάλεσμα, προκειμένου να αξιοποιηθούν κονδύλια και να αναβαθμιστούν ενεργειακά δημόσια κτήρια», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη, υπογραμμίζοντας ότι τα συγκεκριμένα έργα ενισχύουν την ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής.
Πως θα επιτευχθεί η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων
Ειδικότερα στον Δήμο Δάφνης – Υμηττού το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί για την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης (αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμοϋγρομόνωση του δώματος, εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων, αντικατάσταση του λέβητα κεντρικής θέρμανσης και αναβάθμιση λεβητοστασίου, αντικατάσταση κλιματιστικών συσκευών διαιρουμένου τύπου, αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος) και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Υμηττού (αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμοϋγρομόνωση του δώματος, εξωτερική θερμομόνωση των τοίχων, αντικατάσταση του λέβητα κεντρικής θέρμανσης, αντικατάσταση κλιματιστικών συσκευών διαιρουμένου τύπου, αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος).
Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αυτών προβλέπεται μείωση της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας κατά 300.000 kWh/yr και μείωση των εκπομπών CO2 κατά 88tn/yr. Σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα η ενεργειακή αναβάθμιση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31/12/2021.