Δήμος Αγ. Δημητρίου: Ο Γ. Πατούλης παρέδωσε Απορριμματοφόρο

0
469
Ακολουθήστε μας στα social media

Δήμος Αγ. Δημητρίου: Ο Γ. Πατούλης παρέδωσε Απορριμματοφόρο

Δήμος Αγ. Δημητρίου:Στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και τη διαχείριση των οργανικών αποβλήτων με τη συνεργασία των 66 Δήμων της Αττικής, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παρέδωσε στη δήμαρχο Αγ. Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο, καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων και κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης.
Ο κ. Πατούλης συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), Βασίλη Κόκκαλη.
Στην τελετή παραλαβής του εξοπλισμού παραβρέθηκαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Αγ. Δημητρίου Ν. ΣυρράκοςΑ. Γαβαλάς και Α. Αδαμόπουλος.
Dimos Ag. Dimitriou: O G. Patoylis paredwse Aporrimmatoforo
Dimos Ag. Dimitriou: O G. Patoylis paredwse Aporrimmatoforo
Με την ευκαιρία της παράδοσης του εξοπλισμού ο περιφερειάρχης Αττικής συνεχάρη τη δήμαρχο για τη συμβολή της στην προώθηση πολιτικών ανακύκλωσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων και δήλωσε:
«Βρισκόμαστε σήμερα στον όμορφο Δήμο του Αγίου Δημητρίου με μια πολύ σημαντική αυτοδιοικητικό, τη Μαρία Ανδρούτσου, για να προσθέσουμε άλλον έναν κρίκο σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την ορθή διαχείριση των στερεών αποβλήτων.
»Σε πρώτη φάση, διαθέτουμε στον Δήμο ένα υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο, καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων, όπως και κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης, τα οποία θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε σχολεία και χώρους υψηλού συγχρωτισμού.
»Είμαι βέβαιος ότι η δήμαρχος προσωπικά, αλλά και η ομάδα συνεργατών της, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να συμβάλουν στον σκοπό μας, που είναι μέσα από μιαν αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων με επίκεντρο την ανακύκλωση, να γίνει η Αττική πρότυπη “πράσινη” Περιφέρεια, με αναβαθμισμένο ποιοτικά περιβάλλον.
»Είμαστε αισιόδοξοι και προχωρούμε με συνέπεια και σταθερότητα στην υλοποίηση του σχεδιασμού μας. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε κάθε πολίτη να συμβάλλει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε αυτήν την προσπάθεια.
«Για την Περιφέρεια Αττικής τα έτη 2020 και 2021 είναι οι χρονιές της ανακύκλωσης και της περιβαλλοντικής αναβάθμισης. Ολοι μαζί, σε συνεργασία και με τους Δήμους, θα δουλέψουμε εντατικά, για να κάνουμε την Περιφέρειά μας, μία Περιφέρεια πρότυπη στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων».
Από την πλευρά της η κ. Ανδρούτσου καλωσόρισε τον κ. Πατούλη σημειώνοντας:
«Χαιρόμαστε που σήμερα εδώ στον Δήμο μας υποδεχόμαστε τη μεγάλη προσφορά του ΕΔΣΝΑ, της Περιφέρειας Αττικής, με τη διάθεση ενός απορριμματοφόρου, κάδων συλλογής βιοαποβλήτων, καθώς και του εδαφοβελτιωτικού, το οποίο θα μοιραστεί, με στόχο να καταλάβουν οι πολίτες την αξία που έχει η εφαρμογή αυτού του συστήματος συλλογής των βιοαποβλήτων.
»Χαιρετίζουμε την προσπάθεια που γίνεται για να πάμε την ανακύκλωση ένα βήμα πιο μπροστά και το στοίχημα μας από δω και στο εξής είναι αυτό το μήνυμα να το πάρουν οι πολίτες και να το μετουσιώσουν σε καθημερινότητα».