Αττικό Άλσος: Οι «Πέρσες» του Αισχύλου

0
875
Ακολουθήστε μας στα social media

Αττικό Άλσος: Οι «Πέρσες» του Αισχύλου

Αττικό Άλσος:Η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων που υλοποιεί φέτος το καλοκαίρι, έχει τη χαρά να φιλοξενεί στο υπαίθριο Θέατρο του Αττικού Άλσους το Εθνικό Θέατρο με την εμβληματική παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου, που παρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία πριν λίγες μέρες στο αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.
Διαβάστε σχετικά με το έργο Download
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν Τετάρτη 5, Πέμπτη 6, Παρασκευή 7, Σάββατο 8, Κυριακή 9, Τρίτη 11, Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020, στις 21:00, στο υπαίθριο θέατρο στο Αττικό Άλσος, είσοδος από την οδό Καρπενησιώτη.
Attiko Άlsos: Oi «Perses» tou Aisxylou
Attiko Άlsos: Oi «Perses» tou Aisxylou
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και πραγματοποιείται μόνο με την προμήθεια δωρεάν δελτίων εισόδου αποκλειστικά από την ηλεκτρονική πλατφόρμα ticketservices.gr, προς αποφυγή συνωστισμού.
Ημερομηνία έναρξη διάθεσης των δελτίων εισόδου 29/07/2020.
Η Περιφέρεια Αττικής δίνει υψηλή προτεραιότητα στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, μέσα από την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων που έχουν οριστεί από τους αρμόδιους φορείς για τον αποκλεισμό της πιθανότητας διασποράς του κορωνοϊού.
Με αφορμή τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και του Εθνικού Θεάτρου ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε:
«Η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί ένα σημαντικό  και ποιοτικό πρόγραμμα, άνω των 150  καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι οποίες ενισχύουν την πολιτιστική ταυτότητα της Αττικής και ταυτόχρονα συμβάλλουν στη στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στον χώρο του πολιτισμού, που δοκιμάζονται από τη σημερινή συγκυρία.
Εξέχουσα θέση στις εκδηλώσεις αυτές έχει η συνεργασία μας με το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδος. Το θέατρο του Αττικού Άλσους ανοίγει τις πύλες του, παίρνοντας κάθε υγειονομική προφύλαξη, για οκτώ παραστάσεις του εμβληματικού αριστουργήματος του Αισχύλου «Πέρσες», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη. Πρόκειται για το παλαιότερο σωζόμενο πλήρες δράμα. Ένα ιστορικό ντοκουμέντο για τη καθοριστικότερη μάχη της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα, τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.
»Με τη συνεργασία μας με το Εθνικό θέατρο έχουμε την ευκαιρία να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της ιστορικής και πολιτιστικής συνείδησης των πολιτών, τιμώντας παράλληλα και τα 2.500 χρόνια από την ναυμαχία της Σαλαμίνας. Είμαι βέβαιος ότι η συγκεκριμένη συνεργασία μας με το Εθνικό Θέατρο αποτελεί την αρχή μια γόνιμης περιόδου στην οποία θα συνεργαστούμε στενά».
Για τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με το Εθνικό θέατρο ο καλλιτεχνικός διευθυντής Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, δήλωσε:
«Λίγους μήνες μετά την πανδημία, που άλλαξε τον τρόπο της ζωής μας, Πολιτεία και Φορείς οφείλουμε να κάνουμε από κοινού μία μεγάλη προσπάθεια για να επαναφέρουμε την καλλιτεχνική δραστηριότητα στους φυσικούς της χώρους και να δώσουμε το μήνυμα του πολιτισμού, της συνέχειας και της ελπίδας. Η Περιφέρεια Αττικής, στηρίζοντας τις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, αυτό το δύσκολο για τη χώρα μας καλοκαίρι, στηρίζει τον πολιτισμό και συμβάλλει στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, συνεχίζοντας μια μακρά παράδοση που έρχεται από το αττικό παρελθόν. Ας μη ξεχνάμε πως η Αττική είναι ο τόπος γέννησης του θεάτρου».