Χαλάνδρι: Ο Δήμος θα αποκτήσει Πολεοδομία, αλλά…

0
333

Χαλάνδρι: Ο Δήμος θα αποκτήσει Πολεοδομία, αλλά…

Χαλάνδρι:Απάντηση στην ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Χαλάνδρι – Ορίζοντας 2023, Μάνου Κρανίδη, σχετικά με την άμεση ανάγκη ύπαρξης Υπηρεσίας Δόμησης στον Δήμο Χαλανδρίου δίνει η δημοτική αρχή της πόλης.
Η διοίκηση, αφού «καρφώνει» τον κ. Κρανίδη που δεν φρόντισε για την ύπαρξη της συγκεκριμένης υπηρεσίας όταν υπηρέτησε ως αντιδήμαρχος στη διοίκηση του τέως δημάρχου Γιώργου Κουράση, επισημαίνει:
Xalandri: O Dimos tha apoktisei Poleodomia, alla…
Xalandri: O Dimos tha apoktisei Poleodomia, alla…
Με χαρά υποδεχτήκαμε την ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Χαλάνδρι – Ορίζοντας 2023», κ. Μάνου Κρανίδη, μιας και μας δίνει την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε τη συμφωνία μας μαζί του σε όσα επισημαίνει για την αναγκαιότητα ύπαρξης πολεοδομικού γραφείου στον Δήμο μας, όπως και σε κάθε δήμο της χώρας άλλωστε.
Χωρίς αμφιβολία το πολεοδομικό γραφείο είναι ένα εξαιρετικό αναπτυξιακό εργαλείο για τους δήμους και αναγκαίο για τον έλεγχο της νομιμότητας στην πόλη. Τόσο σημαντικό μάλιστα που η ανάγκη για τη σύστασή του είναι όχι «προχθές», όπως υποστηρίζει ο κ. Κρανίδης, αλλά «πριν από επτά χρόνια», όταν ο ίδιος  ήταν στέλεχος της διοίκησης Κουράση και είχε τη δυνατότητα να προωθήσει τη σχετική διαδικασία.
Επειδή όμως η αναγκαιότητα παραμένει, η σημερινή διοίκηση του Δήμου  έχει προβλέψει τη δημιουργία Δ/νσης Πολεοδομίας, όχι απλώς πολεοδομικού γραφείου, στον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ), όπως έχουν ενημερωθεί οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Ο νέος ΟΕΥ έχει τεθεί αυτό το διάστημα σε συζήτηση στις διευθύνσεις και τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου και σύντομα θα τεθεί υπόψη των λοιπών δημοτικών παρατάξεων.
Άλλωστε, όπως γνωρίζουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, η ύπαρξη αυτοτελούς υπηρεσίας Δόμησης καθίσταται υποχρεωτική από τις αρχές Νοεμβρίου 2020, βάσει της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης.
Βέβαια, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα πώς θα καταφέρει να λειτουργήσει αποτελεσματικά, λόγω της συνεχιζόμενης απαγόρευσης προσλήψεων και της έλλειψης έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού στα απαιτητικά και κρίσιμα για την πόλη ζητήματα Πολεοδομίας.
Οι προοπτικές για την επιτυχή οργάνωση της Δ/νσης Πολεοδομίας στον Δήμο Χαλανδρίου θα ήταν σίγουρα διαφορετικές, αν η διοίκηση Κουράση -στην οποία συμμετείχε ως αντιδήμαρχος τότε ο κ. Κρανίδης- δεν είχε αποφασίσει το 2013 να περικόψει 200 θέσεις μόνιμου προσωπικού του Δήμου, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονταν αρκετοί μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων (τοπογράφοι, πολεοδόμοι κ.ά.), που θα ήταν σήμερα πολύτιμοι για τη στελέχωση της Πολεοδομίας.