Μεταμόρφωση: Νυχτερινές ρυθμίσεις στην Αθηνών–Λαμίας από 12 Οκτωβρίου

Νυχτερινές εργασίες και κώνοι κυκλοφορίας σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο με ανοιχτές τις υπόλοιπες λωρίδες

Νέες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών–Λαμίας από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2026, λόγω προγραμματισμένων εργασιών. Τα μέτρα αφορούν τμήματα από τη χιλιομετρική θέση 15,170 έως τη χιλιομετρική θέση 32,350, στα όρια των Δήμων Μεταμόρφωσης, Διονύσου και Ωρωπού.

Νυχτερινές εργασίες και κώνοι κυκλοφορίας σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο με ανοιχτές τις υπόλοιπες λωρίδες

Οι παρεμβάσεις θα γίνονται κυρίως κατά τις βραδινές και νυχτερινές ώρες, με διαδοχικό αποκλεισμό λωρίδων και διατήρηση της κυκλοφορίας στις υπόλοιπες διαθέσιμες λωρίδες. Από το πρόγραμμα εξαιρείται το διάστημα από 27 έως και 29 Οκτωβρίου.

Πέντε επιμέρους ζώνες εργασιών

Στο ρεύμα προς Λαμία, από τη χιλιομετρική θέση 17,400 έως τη χιλιομετρική θέση 24,500, θα κλείνει κάθε φορά είτε η δεξιά λωρίδα είτε η αριστερή λωρίδα είτε η αριστερή μαζί με τη μεσαία. Οι αποκλεισμοί θα αναπτύσσονται σε μήκος έως πέντε χιλιομέτρων και θα ισχύουν από Δευτέρα έως Πέμπτη, 22:00–06:00, και την Παρασκευή, 23:00–06:00.

Στο ρεύμα προς Αθήνα προβλέπονται τέσσερις διαφορετικές ζώνες. Από τη χιλιομετρική θέση 32,350 έως τη 27,350 οι ρυθμίσεις θα εφαρμόζονται από Δευτέρα έως Παρασκευή, 20:00–06:00, με τμηματικό αποκλεισμό μίας λωρίδας ή της αριστερής και της μεσαίας μαζί, σε μήκος έως πέντε χιλιομέτρων.

Από τη χιλιομετρική θέση 29,000 έως τη 19,600, επίσης προς Αθήνα, οι ίδιες εναλλακτικές λωρίδων θα ισχύουν από Δευτέρα έως Πέμπτη, 21:00–06:00, και την Παρασκευή, 23:00–06:00. Και σε αυτό το τμήμα το ενεργό εργοτάξιο δεν θα ξεπερνά τα πέντε χιλιόμετρα κάθε φορά.

Στη συνέχεια, από τη χιλιομετρική θέση 22,000 έως τη 15,170, οι εργασίες θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή, 23:00–06:00. Θα αποκλείεται εναλλάξ η δεξιά ή η αριστερή λωρίδα, ενώ σε ορισμένες φάσεις θα κλείνουν μαζί η αριστερή και η μεσαία.

Κλείνει προσωρινά η είσοδος του κόμβου Τατοΐου

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο τμήμα από τη χιλιομετρική θέση 17,650 έως τη 15,170 προς Αθήνα. Από Δευτέρα έως Παρασκευή, 23:00–06:00, θα αποκλείονται η δεξιά και η μεσαία λωρίδα, ενώ ταυτόχρονα θα κλείνει η είσοδος του ανισόπεδου κόμβου Τατοΐου προς την κατεύθυνση της Αθήνας.

Η συγκεκριμένη φάση επηρεάζει άμεσα οδηγούς που κινούνται στην περιοχή της Μεταμόρφωσης και χρησιμοποιούν τον κόμβο για να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο. Όσοι προγραμματίζουν νυχτερινή διαδρομή θα πρέπει να υπολογίζουν πιθανή καθυστέρηση και να ακολουθούν την προσωρινή σήμανση και τις υποδείξεις των αρμόδιων συνεργείων.

Τι πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί

Η κυκλοφορία δεν διακόπτεται συνολικά, καθώς θα διοχετεύεται στις λωρίδες που παραμένουν ανοιχτές. Ωστόσο, οι μεταβολές στη διάταξη του οδοστρώματος, τα μειωμένα περιθώρια ελιγμών και η παρουσία προσωπικού και μηχανημάτων απαιτούν χαμηλότερη ταχύτητα και αυξημένη απόσταση ασφαλείας.

Οι οδηγοί καλούνται να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευση από τα σημεία των έργων και να συμμορφώνονται με την υφιστάμενη και την προσωρινή οδική σήμανση. Επειδή οι αποκλεισμοί θα μετακινούνται ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών, η εικόνα μπορεί να αλλάζει από νύχτα σε νύχτα μέσα στα καθορισμένα τμήματα και ωράρια.

Για περισσότερες φωτογραφίες, άμεσα και καθημερινά φωτορεπορτάζ επικαιρότητας και όχι μόνο, μπορείτε να επισκεφθείτε το toklik.gr.