Ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής στη Γερμανική Σχολή Αθηνών

0
807
Ακολουθήστε μας στα social media

Ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής στη Γερμανική Σχολή Αθηνών

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA) στο Μαρούσι θα υποδεχθεί την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 στις 20:00 τον διάσημο φυσικό, ακαδημαϊκό καθηγητή δρ. Σταμάτη Κριμιζή, ο οποίος θα μιλήσει για το πλανητικό μας σύστημα και τις τελευταίες εξελίξεις από την περιπέτεια της εξερεύνησής του. Παράλληλα, μαθητές της 12ης τάξης θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους για το μαγνητικό πεδίο της γης και το βόρειο σέλας. Οι διαλέξεις θα γίνουν στα αγγλικά και η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Με αυτήν την εκδήλωση –που είναι αφιερωμένη στον τομέα της Φυσικής– εγκαινιάζονται οι «Βραδιές Φυσικών Επιστημών» στην DSA. Στην εποχή που ζούμε, οι αλλαγές που προκαλεί η 4η βιομηχανική επανάσταση είναι ραγδαίες και δύσκολα κατανοητές. Στόχος του σχολείου είναι να προετοιμάσει τους νέους, ώστε να μπορέσουν να πρωταγωνιστούν σ’ αυτήν τη νέα εποχή. Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία και Πληροφορική συμπράττουν και διαμορφώνουν τη νέα πραγματικότητα.

Γι’ αυτόν τον σκοπό η DSA ανοίγει τις πόρτες της (Δημοκρίτου 6 & Γερμανικής Σχολής Αθηνών) και δίνει βήμα σε εξέχουσες προσωπικότητες της επιστημονικής κοινότητας. Σε αυτό το πλαίσιο μαθητές και μαθήτριες παρουσιάζουν εργασίες από τον χώρο των φυσικών επιστημών –που εκπονήθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους– προσπαθώντας να εξοικειωθούν με τη σύγχρονη επιστήμη και να συνδιαλεχθούν με τους εκπροσώπους της.

Ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής στη Γερμανική Σχολή Αθηνών / αφίσα