Μιμή Ρουφογάλη: Πρώτη εκδήλωση για το 2024 για την Γυναίκα

0
280
Ακολουθήστε μας στα social media

Μιμή Ρουφογάλη: Πρώτη εκδήλωση για το 2024 για την Γυναίκα

H Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής , Αλληλεγγύης και Ισότητας των Φύλων δήλωσε στην Βόρεια Γειτονιά το εξής:

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Ισότητας των Φύλων, υπάγεται και το Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού. 

Στην πρώτη εκδήλωση για το 2024 και σαν Γυναίκα και σαν Καλλιτέχνης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, επέλεξα ένα Αφιέρωμα στη Γυναίκα Ζωγράφο.
Το θέμα λοιπόν της ομιλίας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου και ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης, του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού, Κτίριο Δημάρχου Χαράλαμπου Σκούρτη, (Λ. Περικλέους 55) είναι: “Η Γυναίκα στην Τέχνη”.
Ομιλήτριες είναι σημαντικές προσωπικότητες, Ιστορικοί Τέχνης.
  Δρ. Λίνα Τσίκουτα, Ιστορικός Τέχνης, Επιμελήτρια Εθνικής Πινακοθήκης «ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – Από τα Άδυτα της Εθνικής Πινακοθήκης»
· Λουϊζα Καραπιδάκη, Υπεύθυνη Μουσειακής Συλλογής στο Κέντρο Λαογραφίας Ακαδημίας Αθηνών, «Σύγχρονες Ελληνίδες Εικαστικοί: Με χαρτί και με κλωστή»
· Δρ. Λένα Μπενίση, Ιστορικός Τέχνης, «Γυναίκες στο καβαλέτο».
Αλλά δε θα σταθούμε μόνο στις ομιλίες. Στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου μας θα περιηγηθούμε θαυμάζοντας Έργα σύγχρονων Ελληνίδων Ζωγράφων, με θέμα… τι ‘αλλο; Τη Γυναίκα. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 4/3 έως τις 10/3.