Βίλα Ιόλα: Βιβλιοπαρουσίαση-προβολή ταινίας, σήμερα Τρίτη 14/7

0
533

Βίλα Ιόλα: Βιβλιοπαρουσίαση-προβολή ταινίας, σήμερα Τρίτη 14/7

Βίλα Ιόλα:To τελευταίο διάστημα μετά τη λήξη των μέτρων περιορισμού για τον covid-19 για την πανδημία, οι ΗΠΑ ήρθαν αντιμέτωπες με μια μεγαλειώδη αντιρατσιστική-αντικατασταλτική εξέγερση σε δεκάδες πολιτείες.Αυτή η κοινωνική διεργασία ξεκίνησε με αφορμή την ρατσιστική κρατική δολοφονία του Aφροαμερικανού George Floyd και πολύ γρήγορα εξέφρασε πέρα από την εναντίωση στις φυλετικές διακρίσεις κι άλλα αιτήματα σε μια σύγχρονη δυτική κοινωνία γεμάτη φτώχεια και κοινωνικές ανισότητες πίσω από τη βιτρίνα της δήθεν ευημερίας.

Το κύμα διαδηλώσεων ως συνέχεια του ήδη γεννημένου Black Lives Matter εναντιώθηκε στην αντιλαική πολιτική του Trump, στο ρατσισμό,την ανεργία που καλπάζει στις ΗΠΑ ειδικά στις παρυφές μια νέας οικονομικής κρίσης,την αστυνομική βία.Σε μια σειρά από χώρες όπως και στη δική μας εκφράστηκε έντονα με δυναμικές κινητοποιήσεις η αλληλεγγύη των λαών σε αυτή την κοινωνική εξέγερση.

Vila Iola: Vivlioparousiasi-provoli tainias, simera Triti 14/7
Vila Iola: Vivlioparousiasi-provoli tainias, simera Triti 14/7

Ως δημοτικό σχήμα  αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε εκδήλωση θέλοντας να αναδείξουμε το κίνημα στις ΗΠΑ αλλά και να το συνδέσουμε με τις μάχες που καλούμαστε να δώσουμε στις πόλεις μας.

Έχοντας δώσει μαζί με τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής τον προηγούμενο μήνα μια δύσκολη αλλά νικηφόρα μάχη απέναντι σε ΜΑΤ,κυβέρνηση της ΝΔ και δημοτική αρχή για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Πλατείας Αγίου Ιωάννου δε θα μπορούσαμε παρά να διεξάγουμε την εκδήλωσή μας στη Βίλα Ιόλα δίνοντας το πολιτιστικό και πολιτικό στίγμα μας για τους δημόσιους χώρους όπως τους ονειρευόμαστε και τους διεκδικούμε!

20:00 Βιβλιοπαρουσίαση «Black Lives Matter» Χ.Σταυρακάκης, εκδόσεις RedMarks

21:00 Προβολή ταινίας «I’m not your Negro» του Raoul Peck