Σχολεία: Σενάρια για άνοιγμα στις 14 Σεπτεμβρίου

0
183

Σχολεία: Σενάρια για άνοιγμα στις 14 Σεπτεμβρίου

Σχολεία:Εν αναμονή των ανακοινώσεων τη Δευτέρα 24/8 από το υπουργείο Παιδείας και την αρμόδια υπουργό, Νίκη Κεραμέως, των τελικών αποφάσεων για το καθεστώς λειτουργίας των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται και το ενδεχόμενο η σχολική χρονιά να ξεκινήσει τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και όχι στις 7 του ίδιου μήνα, όπως έχει προγραμματιστεί.

Αυτό συμβαίνει λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας αυξάνονται καθημερινά, και υπάρχουν εισηγήσεις για τη χρονική μετάθεση της έναρξης της σχολικής χρονιάς έως ότου φανούν τα πρώτα αποτελέσματα των αυστηρότερων μέτρων που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Sxoleia: Senaria gia anoigma stis 14 Septemvriou
Sxoleia: Senaria gia anoigma stis 14 Septemvriou

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει το μέλλον της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η οποία αναπτύχθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα την περασμένη άνοιξη και αναμένεται να διαδραματίσει επικουρικό ρόλο με τη διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στα σχολεία

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, όλοι οι μαθητές, από το νηπιαγωγείο έως και το λύκειο θα φορούν υποχρεωτικά μάσκες στα σχολεία, τόσο στους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, ενώ στους εξωτερικούς χώρους (διάλειμμα, γυμναστική κ.ά.) θα χρησιμοποιείται μόνο αν υπάρχει συνωστισμός.

Μάλιστα, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι για όσο διάστημα χρειαστεί, θα παρέχονται οι μάσκες δωρεάν σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Πηγή: naftemporiki.gr