Περιφέρεια: Παράδοση εξοπλισμού συλλογής στον Δήμο Χαλανδρίου

0
492
Ακολουθήστε μας στα social media

Περιφέρεια: Παράδοση εξοπλισμού συλλογής στον Δήμο Χαλανδρίου

Περιφέρεια:Απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας για τη συλλογή βιοαποβλήτων, 60 καφέ κάδους, 70 κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης καθώς και εδαφοβελτιωτικό που έχει παραχθεί από οργανικά απόβλητα, παρέδωσε χθες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στον Δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής για την ανακύκλωση και τη διαχείριση των οργανικών αποβλήτων με τη συνεργασία των 66 Δήμων της Αττικής.
Ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Βασίλη Κόκκαλη, και την Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, παρέδωσε στον Δήμαρχο Χαλανδρίου κ. Ρούσσο, τον νέο εξοπλισμό. Εκτός από την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού, ο κ. Πατούλης, παρουσίασε στους παρευρισκομένους τις σακούλες απορριμμάτων που παράγονται από οργανικό κομπόστ, τις οποίες ήδη χρησιμοποιεί η Περιφέρεια Αττικής για τις ανάγκες των υπηρεσιών της. Σημειώνεται ότι τμηματικά θα ακολουθήσει παράδοση στον Δήμο Χαλανδρίου και άλλων κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης για να τοποθετηθούν σε σχολεία, δημοτικά κτίρια και άλλες δομές.
Κατά την παραλαβή του εξοπλισμού παραβρέθηκαν, επίσης, από μέρους του Δήμου Χαλανδρίου ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Κώστας Ευθυμίου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Διοικητικών Υπηρεσιών Σέργιος Γκάκας, ο εντεταλμένος σύμβουλος στους τομείς Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Κίνησης Οχημάτων Δημήτρης Χριστουλάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος στον τομέα Υγείας Ιωάννης Λαδόπουλος, δημοτικοί παράγοντες και εργαζόμενοι.
Perifereia: Paradosi eksoplismoy syllogis ston Dimo Xalandriou
Perifereia: Paradosi eksoplismoy syllogis ston Dimo Xalandriou
Με την ευκαιρία της παράδοσης του εξοπλισμού, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνεχάρη τον Δήμαρχο κ. Ρούσσο, για την έμφαση που δίνει στην περιβαλλοντική προστασία και στην προώθηση πολιτικών ανακύκλωσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
«Σήμερα βρισκόμαστε στο Χαλάνδρι και κοντά σε έναν Δήμαρχο που έχει δείξει έμπρακτα ότι ξέρει, αλλά και έχει ήδη δημιουργήσει τη δική του ιστορία στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Θεωρούμε ότι αυτό το υψηλής τεχνολογίας απορριμματοφόρο και οι καφέ κάδοι θα συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των απορριμμάτων στο Χαλάνδρι ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να συμβάλουμε σε μία πράσινη Περιφέρεια, μία Περιφέρεια που έχει ως στόχο μέσα από την ορθή διαχείριση των στερεών αποβλήτων να φροντίσει το περιβάλλον και τις ζωές των παιδιών μας. Συνεχίζουμε, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι πρώτος και δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης σε συνεργασία, και  με απόλυτα αυτοδιοικητικά κριτήρια, θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, καλωσόρισε τον  Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, στην πόλη του Χαλανδρίου, και δήλωσε:
«Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Αττικής για την παρουσία του στην παράδοση αυτού του πολύτιμου εργαλείου του ΕΔΣΝΑ στον Δήμο Χαλανδρίου. Ο Δήμος ήδη από το 2015 έχει βάλει σε υψηλή προτεραιότητα το θέμα της διαχείρισης των βιοαποβλήτων, που είναι το στοίχημα της Περιφέρειας Αττικής και όλης της χώρας για το επόμενο διάστημα. Πιστεύουμε ότι ο α’ και ο β΄ βαθμός αυτοδιοίκησης με την καλή τους συνεργασία μπορούν να αλλάξουν το υπόδειγμα διαχείρισης των απορριμμάτων στη χώρα στην κατεύθυνση της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης, της διαλογής στην πηγή, που είναι και ο μόνος δρόμος για την κυκλική οικονομία, και αποτελεί το στοίχημα της εποχής».
Ακολούθησε συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου με τη συμμετοχή, επίσης, της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκίας Κεφαλογιάννη και στελεχών της Διοίκησης του Δήμου, κατά την οποία ετέθησαν υπόψη του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, ζητήματα καίρια για την αναπτυξιακή πορεία της πόλης που σχετίζονται με πολεοδομικές εκκρεμότητες και άλλες αγκυλώσεις ετών που φρενάρουν έργα υποδομής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης της πόλης.