Περιφέρεια: Έκτακτη επίγεια εφαρμογή ψεκασμών στο Δήμο Ωρωπού

0
438
Ακολουθήστε μας στα social media

Περιφέρεια: Έκτακτη επίγεια εφαρμογή ψεκασμών στο Δήμο Ωρωπού

Περιφέρεια:Με αφορμή τις έντονες βροχοπτώσεις του προηγούμενου διαστήματος που προκάλεσαν τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια, αλλά και τη σημαντική ρύπανση από τη συγκέντρωση φερτών υλικών στο παράλιο μέτωπο του Δήμου Ωρωπού, με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, από χθες Τρίτη 11 Αυγούστου, πραγματοποιείται έκτακτη επίγεια εφαρμογή ψεκασμών κατά των κουνουπιών στις πλημμυρισμένες εκτάσεις του Δήμου.

Ειδικότερα, κατόπιν σχετικής εντολής του κ. Πατούλη, η διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Περιφέρειας Αττικής, με δεδομένα: α) τα ακραία καιρικά φαινόμενα με υψηλές τιμές βροχόπτωσης τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή, β) την Υγειονομική αναγνώριση στις πλημμυρισμένες εκτάσεις, περιαστικά του Δήμου Ωρωπού και γ) την αξιολόγηση των ευρημάτων δειγματοληψιών προνυμφών κουνουπιών στην εν λόγω περιοχή, διενεργεί έκτακτους ψεκασμούς (προνυμφοκτονία) Κουνουπιών, στις πλημμυρισμένες εκτάσεις του φυσικού και περιαστικού ιστού του Δήμου Ωρωπού.

Perifereia: Ektakti epigeia efarmogi psekasmwn sto Dimo Wrwpoy
Perifereia: Ektakti epigeia efarmogi psekasmwn sto Dimo Wrwpoy

Η διαδικασία, η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 14 Αυγούστου, πραγματοποιείται με εγκεκριμένο προνυμφοκτόνο βιοκτόνο σκεύασμα, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βάσει της Εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας.

Με αφορμή τη διενέργεια του έκτακτου ψεκασμού κατά των κουνουπιών στον Δήμο Ωρωπού ο κ. Πατούλης επεσήμανε:

 «Η προάσπιση της δημόσιας υγείας των πολιτών, ειδικά στην παρούσα δύσκολη υγειονομική συγκυρία, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας. Στο πλαίσιο αυτό, ανταποκρινόμαστε άμεσα και στοχευμένα στις ανάγκες της Αττικής, αντιμετωπίζοντας ακαριαία έκτακτες καταστάσεις, όπως είναι η περίπτωση του Δήμου Ωρωπού, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή.

»Στόχος μας να εξαλείψουμε τους πληθυσμούς των μολυσματικών κουνουπιών που αποτελούν κίνδυνο για τους πολίτες και να τους προστατεύσουμε αποτελεσματικά. Θα είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση, καλύπτοντας κάθε ανάγκη της Αττικής».