Περιφέρεια: Απάντηση στον ΣΥΠΑ για την έλλειψη μασκών

0
536
Ακολουθήστε μας στα social media

Περιφέρεια: Απάντηση στον ΣΥΠΑ για την έλλειψη μασκών

Περιφέρεια:Την άμεση και πετυχημένη  κινητοποίηση της Περιφέρειας Αττικής κανένας δεν μπορεί να την αμφισβητήσει, αν και προσπάθησαν με ατυχείς κι ανακριβείς ανακοινώσεις που εξέδωσαν την περίοδο εκείνη το προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας, αλλά  και κάποιες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, σημειώνει η περιφερειακή αρχή.
«Το ίδιο ανακριβής είναι και η τελευταία ανακοίνωση του Συλλόγου, που μιλά για έλλειψη κατάλληλου και επαρκούς αριθμού μασκών για τις ανάγκες του προσωπικού μας», προσθέτει, για να συμπληρώσει:
«Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά το προεδρείο του Συλλόγου δημιουργεί αδικαιολόγητη ανησυχία,  με προφανή σκοπό να εξυπηρετήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες κι όχι το συμφέρον των εργαζόμενων που θα έπρεπε να υπηρετεί».
Perifereia: Apantisi ston SYPA gia tin elleipsi maskwn
Perifereia: Apantisi ston SYPA gia tin elleipsi maskwn
Σύμφωνα με τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, είναι αδικαιολόγητη η ανησυχία, για τους εξής λόγους:
  1. Όπως προκύπτει από το έγγραφο του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, κάθε υπάλληλος έχει στη διάθεσή του ικανό αριθμό μασκών από τη νέα παραλαβή των 500.000 κατάλληλων μασκών μιας χρήσης, για την προμήθεια των οποίων ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, προνόησε έγκαιρα, πριν την επανεμφάνιση του νέου κύματος της πανδημίας. 
  2. Σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 48002 (ΦΕΚ 3131 τ. Β ‘) στις δημόσιες υπηρεσίες «επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού».
  3. Ο τύπος των υφασμάτινων μασκών που προμηθευθήκαμε, ανταποκρίνεται στις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Αν ανατρέξει κάποιος στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ και τις οδηγίες για τη σωστή χρήση μασκών, εύκολα θα το διαπιστώσει. Παρατίθεται το απόσπασμα από την ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ: «Η μη χειρουργική μάσκα, είναι συνήθως κατασκευασμένη από ύφασμα… Χρησιμοποιείται από το ευρύ κοινό με στόχο την κάλυψη του προσώπου (μύτη και στόμα) του ατόμου που τη φορά. Διατίθεται έτοιμη στο εμπόριο, μπορεί όμως με απλό τρόπο να κατασκευαστεί και στο σπίτι, από ποικίλα υλικά (συνήθως βαμβακερό ύφασμα)».
  4. Οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής που διενεργούν ελέγχους, διαθέτουν πλήρη σύγχρονο και κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους, κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.
«Σε κάθε περίπτωση διαψεύδουμε κατηγορηματικά όλα τα δημοσιεύματα που στηρίζονται στην ανακριβή ανακοίνωση του προεδρείου του ΣΥΠΑ και διαβεβαιώνουμε ότι για τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, η προστασία της υγείας των εργαζομένων μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, που αποδεικνύεται με πράξεις κι όχι με λόγια», καταλήγει η περιφερειακή αρχή.