Περιφέρεια: Αναλαμβάνει τη δημιουργία δομής προστασίας θυμάτων trafficking

0
491
Ακολουθήστε μας στα social media

Περιφέρεια: Αναλαμβάνει τη δημιουργία δομής προστασίας θυμάτων trafficking

Περιφέρεια:Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, παραβρέθηκε και πραγματοποίησε ομιλία στη Βουλή σε κοινή ειδική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Υποεπιτροπής για την καταπολέμηση της εμπορίας και της εκμετάλλευσης ανθρώπων.
Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, αρχηγοί, εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές, καθώς και εκπρόσωποι φορέων.
Perifereia: Analamvanei ti dimiourgia domis prostasias thymatwn trafficking
Perifereia: Analamvanei ti dimiourgia domis prostasias thymatwn trafficking
Στη συνεδρίαση, η οποία έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι στους στόχους της Περιφέρειας είναι, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και μέσω ΕΣΠΑ, να δημιουργηθεί ειδική δομή θυμάτων trafficking, η οποία θα ειδικεύεται στην επανένταξή τους.
Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής δηλώνει παρούσα, με τις υπηρεσίες και τους μηχανισμούς που διαθέτει, ενώ στις προτεραιότητές της είναι η υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό.
Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει αναλάβει και έχει δημιουργήσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας που αφορά σε 242 δομές (13 δομές αστέγων, 8 κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων, 130 δομές παροχής βασικών αγαθών, 24 κέντρα διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας, 10 ξενώνες και συμβουλευτικά κέντρα για την υποστήριξη γυναικών θυμάτων βίας και 57 Κέντρα Κοινότητας με παράρτημα Ρομά).
«Είναι ανάγκη να σταθούμε δίπλα στην Πολιτεία, σθεναρά, για την αντιμετώπιση και πάταξη του φαινομένου, όπως και για το στάδιο της επανένταξης των θυμάτων εμπορίας και εκμετάλλευσης», σημείωσε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει στενή συνεργασία όλων των φορέων για τον εντοπισμό, την προστασία και την περίθαλψη των θυμάτων εμπορίας.
Επίσης υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει ευρύτερη διαμόρφωση πολιτικών πρόληψης και καταπολέμησης της ανθρώπινης εξαθλίωσης. «Οφείλουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε ενήλικο ή ανήλικο θύμα των κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων. Ας βάλουμε στόχο το 2021 να γίνει η χρονιά ορόσημο, ώστε κανένας άνθρωπος στην Αττική να μη συνεχίζει να βιώνει το τραύμα και τις συνθήκες της σύγχρονης ανθρώπινης σκλαβιάς» ανέφερε ο περιφερειάρχης.