Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Αρχική Περιφέρεια Γιώργος Πατούλης: Επισκέφθηκε τον Συνδέσμο Προστασίας Παιδιών και ΑΜΕΑ

Γιώργος Πατούλης: Επισκέφθηκε τον Συνδέσμο Προστασίας Παιδιών και ΑΜΕΑ

0
446
Ακολουθήστε μας στα social media

Γιώργος Πατούλης: Επισκέφθηκε τον Συνδέσμο Προστασίας Παιδιών και ΑΜΕΑ

Γιώργος Πατούλης: Με τη δέσμευση ότι η Περιφέρεια Αττικής θα στηρίξει έμπρακτα τα παιδιά με αναπηρία, τις οικογένειές τους και τους ανθρώπους στις δομές που τα φιλοξενούν «στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ελπίδας για το αύριο», ολοκλήρωσε την επίσκεψη και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου Προστασίας Παιδιών και ΑΜΕΑ στον Χολαργό, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου λειτουργεί Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Νοητική Υστέρηση (ΚΔΗΦ) όπου αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 48 άτομα και οι δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), των οκτώ (8) και τεσσάρων (4) ατόμων οι οποίες ολοκληρώθηκαν πρόσφατα με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Κωνσταντίνο-Πολυχρόνη Τίγκα και μέλη του ΔΣ για τις προσφερόμενες υπηρεσίες σε συνανθρώπους μας και παιδιά με νοητική στέρηση που έχουν ανάγκη από περίθαλψη, στέγαση, σίτιση, να μετακινούνται, να εργάζονται, να σπουδάζουν, να συμμετέχουν ενεργά και ισότιμα σε κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής. Ξεναγήθηκε στους ανακαινισμένους χώρους του Συνδέσμου, συνομίλησε με το προσωπικό και παρακολούθησε δημιουργικές ασχολίες των παιδιών.

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε το Σύνδεσμο «εξαιρετική-πρότυπη δομή η οποία προσφέρει στα παιδιά φιλόξενο περιβάλλον και ένα εκπαιδευμένο έμψυχο δυναμικό για την υποστήριξή τους, σε όλα τα επίπεδα». Τόνισε την ανάγκη διασφάλισης αυτών των δομών και τη στήριξη της Περιφέρειας με την ανάλογη χρηματοδότηση αλλά και την αυστηρή τήρηση των απαιτούμενων προδιαγραφών.

«Στόχος μας είναι η ανακούφιση χιλιάδων οικογενειών που έχουν μέλη τους αυτά τα παιδιά και αντιμετωπίζουν δυσκολίες αλλά και να ωφεληθούν τα παιδιά με νοητική στέρηση, με δημιουργικό τρόπο», υπογράμμισε ο κ Πατούλης.