Παράταξη Κουράση: Προσβάλλουν οι ισχυρισμοί για τη ΦΛΥΑ

0
352
Ακολουθήστε μας στα social media

Παράταξη Κουράση: Προσβάλλουν οι ισχυρισμοί για τη ΦΛΥΑ

Παράταξη Κουράση:Προκλητική και πλήρης σαθρών επιχειρημάτων που αντίκεινται στην κοινή λογική και προσβάλλουν το περί δικαίου αίσθημα, η απάντηση της παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση» του κ. Γ. Κουράση στην τεκμηριωμένη ανακοίνωση της ΦΛΥΑ για όσα συνέβησαν επί της διοικήσεώς του και για όσα συμβαίνουν σήμερα στη δημοτική επιχείρηση του Δήμου.
Θέτουμε λοιπόν υπόψη των πολιτών τα παρακάτω:
 Τολμούν να ισχυρίζονται ότι αν είχαμε ανακαλύψει κάποιο σκάνδαλο στη ΦΛΥΑ, θα είχαμε κινηθεί αναλόγως.
Parataksi Kourasi: Prosvalloun oi isxyrismoi gia ti FLYA
Parataksi Kourasi: Prosvalloun oi isxyrismoi gia ti FLYA
Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι δεν χρειάστηκε να το ανακαλύψουμε. Είναι αυταπόδεικτο. Ο πρώην πρόεδρος της ΦΛΥΑ, ο οποίος υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος της παράταξης Κουράση επί 15 χρόνια και διετέλεσε αντιδήμαρχος της παράταξης που διοικούσε το Δήμο επί 12 χρόνια, καταδικάστηκε για υπεξαίρεση ύψους 12.000 ευρώ από το ταμείο της ΦΛΥΑ.
Το ποσό της υπεξαίρεσης συμπεριλαμβανόταν στον απολογισμό της ΦΛΥΑ, άρα είχε ψηφιστεί από την παράταξη Κουράση στο Δ.Σ. της εταιρείας. Και όχι μόνο στο Δ.Σ. της ΦΛΥΑ αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο επί διοίκησης Κουράση.
Τολμούν να ισχυρίζονται ότι η σημερινή διοίκηση ζημιώνει το Δήμο λόγω των οφειλόμενων από τα μισθώματα.
Ενημερώνουμε τους πολίτες, όπως έχουμε ενημερώσει άλλωστε και την παράταξη του κ. Κουράση, ότι τα όποια οφειλόμενα έχουν επιδικασθεί με αποφάσεις δικαστηρίων, οι οποίες εκτελούνται.
Τολμούν να μας ψέγουν γιατί προχωρήσαμε σε νόμιμη, δημόσια πλειοδοτική δημοπρασία για όλα τα ακίνητα του Δήμου με ορισμό τιμής εκκίνησης, διασφαλίζοντας σημαντική αύξηση των μισθωμάτων, υπέρ του συμφέροντος και του ταμείου του Δήμου.
Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι είναι πρωτάκουστο άνθρωποι που υπηρετούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση με μοναδικό γνώμονα, θεωρητικά, το δημόσιο συμφέρον, να μας εγκαλούν γιατί αυξήθηκαν τα μισθώματα των ακινήτων επί των ημερών μας. Θα έπρεπε μάλλον να ντρέπονται γιατί απαξίωσαν πλήρως, με τα ενοίκια των 250, 400 και 700 ευρώ, τα ακίνητα του Δήμου, τα οποία σημειώνεται παρέμειναν επί των ημερών τους παράνομες και μη αδειοδοτημένες κατασκευές.
Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι τα μισθώματα των ακινήτων του Δήμου, μετά τη νομιμοποίηση, αδειοδότηση και ανακαίνισή τους, διαμορφώθηκαν ως εξής:
Πάρκινγκ Κεντρικής Πλατείας: Το μίσθωμα αυξήθηκε από τα 10.000 ευρώ στα 37.000 ευρώ
Κυλικείο Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής: Το μίσθωμα αυξήθηκε από τα 250 ευρώ στα 1.700 σήμερα.
Κυλικείο του «Μ. Παπαδάκης»: Το μίσθωμα αυξήθηκε από τα 400 ευρώ στα 3.700 ευρώ σήμερα.
Κυλικείο στην Ολύμπου και Εδέσσης: Το μίσθωμα αυξήθηκε από τα 700 στα 2.800 ευρώ σήμερα.
Κυλικείο στο Νεκροταφείο: Η διοίκηση Κουράση επέτρεψε στον ενοικιαστή να παρατείνει τη σύμβαση μονομερώς για 6 χρόνια, μετά από 9 χρόνια σύμβασης, χωρίς να προβλέπουν αύξηση ούτε μισού σεντ στο μίσθωμα που καταβάλλει.
Όσο για το γεγονός ότι επαναλαμβάνουν τρεις (3) φορές στην ίδια ανακοίνωση ότι η διοίκησή τους άφησε στα ταμεία του Δήμου 13 εκατ. ευρώ.
Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι το ποσό των 12,5 εκατ. ευρώ που βρήκαμε στα ταμεία του Δήμου προήλθε από την υπερφορολόγηση των Χαλανδραίων και ότι η «παρακαταθήκη» Κουράση συνοδεύτηκε από μηδενικό έργο. Αδιάψευστος μάρτυρας γι’ αυτό είναι οι πολίτες που έζησαν στις γειτονίες τους την παντελή έλλειψη έργου από τη διοίκηση Κουράση.
Ενημερώνουμε επίσης τους πολίτες ότι από το 2014 που αναλάβαμε τη διοίκηση το ταμείο του Δήμου έχει το ίδιο αποθεματικό (12.268.305 στα τέλη Μαρτίου 2020) με τη διαφορά όμως ότι στο διάστημα αυτό:
  • Έχει αυξηθεί πάνω από 4 εκατ. ευρώ το κόστος μισθοδοσίας του νέου προσωπικού στην καθαριότητα και τους Παιδικούς Σταθμούς.
  • Τα δημοτικά τέλη έχουν μειωθεί κατά 20%.
  • Περισσότερα από 100 έργα και προμήθειες εξοπλισμού έχουν ολοκληρωθεί ή εκτελούνται σε όλη την πόλη. Μέχρι το τέλος του 2019 είχαν δημοπρατηθεί έργα ύψους 21.000.000 ενώ η αξία των μέχρι σήμερα δημοπρατημένων έχει ξεπεράσει τα 49.000.000.
  • Έχουν αυξηθεί σημαντικά τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου με αγορές ακινήτων ύψους 2,780 εκατ. ευρώ.
 Αφήνουμε στην κρίση των πολιτών τις αιτιάσεις Κουράση, ότι δήθεν η σημερινή διοίκηση ζημιώνει το Δήμο με τους χειρισμούς της στο θέμα της διαχείρισης των ακινήτων του.
Καλούμε τον επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση» κ. Γιώργο Κουράση την επόμενη φορά που θα αποφασίσει να κάνει «αντιπολίτευση», να το κάνει με επιχειρήματα και με τρόπο που να μην τον εκθέτει ανεπανόρθωτα.