O Παναγιώτης Δεμέστιχας μιλάει στην Δήμητρα Κούτρα

0
1474
Ακολουθήστε μας στα social media

Ο Παναγιώτης Δεμέστιχας μιλάει στην Δήμητρα Κούτρα

  1. Πως αποφασίσατε να κατεβείτε υποψήφιος σύμβουλος στον δήμο Παπάγου – Χολαργoύ με τον κ. Δημήτρη Τούτουζα

Θεωρώ ότι διαθέτει, την πείρα, το όραμα, τη γνώση και τη θέληση για ουσιαστικές αλλαγές και έργο, καθώς επίσης έχει συγκροτήσει μια ομάδα με άξια και πολύ ικανά στελέχη και ένα πρόγραμμα που θα πάει το Δήμο μας ..πολλά βήματα μπροστά!!!

 

  1. Ποιες είναι οι δικές σας δεσμεύσεις απέναντι στους κατοίκους του Δήμου;

Οι δικές μου δεσμεύσεις είναι για άμεσες λύσεις με αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων αλλά και του πολύ μεγάλου αποθεματικού του δήμου το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί με σύνεση στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας των υψηλών δημοτικών τελών. Πιο συγκεκριμένα, έμφαση στην παιδεία με σταθερή και αυξημένη χρηματοδότηση στα σχολεία και καλύτερη οργάνωση των σχολικών επιτροπών αλλά και του τομέα γενικότερα της Παιδείας, ο οποίος πρέπει να βρίσκεται σε ουσιαστική συνεργασία με τις Τεχνικές υπηρεσίες. Πεζοδρόμια, άμεση αποκατάσταση σε όλο το προάστιο. Φωτισμός και αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων για τον έξυπνο φωτισμό. Οργάνωση σταθερής φροντίδας στα μεγάλα άλση του προαστίου τα οποία χρήζουν βελτίωσης. Βελτίωση της ασφάλειας του προαστίου με ουσιαστική συνεργασία με την αστυνομία. Αυτό συνδέεται και με τα μεγάλα άλση ξέρετε… Και τέλος αναβάθμιση των υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων όπως ο στίβος στο «νταμάρι» του Χολαργού αλλά και σε πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις… και συνολική βελτίωση των παιδότοπων…. Όλα αυτά σε ουσιαστική συνεργασία με τους δημότες, με το μηχανισμό διοίκησης του Δήμου, ιεραρχημένα και το πιο βασικό με ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ!

 

  1. Ποιες πολιτικές του παρελθόντος θέλει να αποφύγει η παράταξή σας;

Επιφανειακή προσέγγιση των προβλημάτων, αποφυγή λήψης αποφάσεων σε κρίσιμα ζητήματα, αδράνεια πίσω από γραφειοκρατικές διαδικασίες, έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας με τους συνδημότες, αδυναμία συντονισμού των υπηρεσιών με συγγενείς αρμοδιότητες και παντελής έλλειψη ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ!

  1. Ποια είναι τα βασικότερα προβλήματα που εντοπίζετε διαχρονικά στη λειτουργία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και ποια προβλήματα θα μπορούσαν μέχρι στιγμής να είχαν βρει τη λύση τους;

Για να μη μακρηγορώ τα προβλήματα που σκιαγραφούνται στις δεσμεύσεις μου.

 

  1. Σας φοβίζει η απλή αναλογική;

Όχι δε με φοβίζει, και επειδή εμείς οι ίδιοι «κάνουμε» τη δημοκρατία μας, είναι στο χέρι μας με βούληση και προγραμματισμό να διαμορφώσουμε κοινές συνισταμένες για να πάμε το προάστιο μας βήματα πιο πέρα, και όχι να αρκούμαστε στην κατ’ επίφαση αρμονία… Το καλό μπορεί να γίνει πολύ καλύτερο, αυτό πρεσβεύει η παράταξη μου και αυτό προκύπτει επίσης από ανθρώπους που στη ζωή τους έχουν μάθει να παράγουν έργο και να συνεργάζονται επί της ουσίας.

 

6. Τι θα κάνετε στον δεύτερο γύρο;

Θα πάμε για την τελική επικράτηση!

 

7. Γιατί ο κόσμος να σας ψηφίσει ;

Διότι είμαι γέννημα θρέμμα του προαστίου –διαβιούμε στο προάστιο πάνω από πενήντα χρόνια ως οικογένεια-, είμαι ήδη δημοτικός σύμβουλος και με εμπειρία στην οργανική θέση του προέδρου σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από πολύ μικρός έχω εμπλακεί με τον εθελοντισμό στο προάστιο και ευρύτερα, ως αρχηγός της 2ης ομάδας Προσκόπων Παπάγου και αυτό με έφερε από νωρίς σε επαφή με ζητήματα του τόπου μας και σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές. Η ακαδημαϊκή πορεία μου παρέχει τα εχέγγυα για να συνεισφέρω στην καλύτερη οργάνωση του Δήμου, και τέλος η αυτοδημιούργητη επαγγελματική μου πορεία επί σειρά ετών στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης ως ελεύθερου επαγγελματία, με βοηθάει στην ουσιαστική συνεργασία μου με τους συμπολίτες, σε συγκεκριμένη στοχοθεσία, στην άμεση επίλυση προβλημάτων και στην τήρηση Χρονοδιαγραμμάτων! Γι ’αυτούς τους λόγους λοιπόν… και παραμένω πάντα στη διάθεση του κάθε συνδημότη μας για προσωπική επικοινωνία.

Σας ευχαριστώ θερμά για τη συνέντευξη!

Βιογραφικό

Ο Παναγιώτης Δεμέστιχας γεννήθηκε στον Παπάγο και τελείωσε το 1ο Λύκειο. Είναι κάτοχος πτυχίου Κλασικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ, MSc στη Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων και έχει κάνει μετεκπαίδευση στην Ιστορία. Σήμερα είναι ιδιοκτήτης φροντιστηρίου και εκπαιδευτικός σε φιλολογικά μαθήματα του www.kks.gr και έχει επιμεληθεί φιλολογικά μαθήματα σε πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Έχει εκδοτικό έργο στη γραμματική της αρχαίας ελληνικής γλώσσας (εκδόσεις Γκιούρδας), πληθώρα βοηθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας και αρθρογραφία στον τοπικό τύπο.
Είναι Δημοτικός σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού και έχει διατελέσει πρόεδρος της β ́ βαθμιας σχολικής επιτροπής καθώς και αρχηγός στη 2η ομάδα Προσκόπων Παπάγου, ασχολείται ερασιτεχνικά με το αγωνιστικό τρέξιμο υπερμαραθωνίων.