O Μπάμπης Σταϊκος μιλάει για όλους και για όλα στην Δήμητρα Κούτρα

0
1067
Ακολουθήστε μας στα social media

 

O Μπάμπης Στάικος μιλάει για όλους και για όλα στην Δήμητρα Κούτρα

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Μπάμπης Στάικος στην δημοσιογράφο Δήμητρα Κούτρα μιλώντας για τα έργα που έχει κάνει στο παρελθόν στον δήμο μας καθώς και για την υποψηφιότητα του με τον κ. Τίγκα.

1. Πως αποφασίσατε να κατεβείτε υποψήφιος με την παράταξη του κ. Τίγκα;

Κατ ΄ αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνετε να με φιλοξενείτε στην ιστοσελίδα σας. Δεν ξεχνώ βέβαια ότι ήσασταν το μόνο μέσον του τοπικού τύπου που κάλυψε ζωντανά και αναπαρήγαγε στην ιστοσελίδα του την παρουσίαση του πρώτου μου βιβλίου . Με τα δημοτικά δρώμενα είχα αποφασίσει το 2014 να μην ασχοληθώ ξανά , αφού απέσυρα την υποψηφιότητά μου ως υποψήφιος δήμαρχος λόγω των πολλών υποψηφιοτήτων. Αν θυμάστε στις προηγούμενες εκλογές υπήρχαν 9 υποψήφιοι. Αυτός ο κατακερματισμός με απογοήτευσε αφού όλοι ήθελαν να γίνουν δήμαρχοι αφήνοντας στην άκρη το κοινό καλό και αποκλείοντας κάθε είδους συνεργασίες. Με την εκλογή του Ηλία Αποστολόπουλου όλοι πίστευαν ότι κάτι θα αλλάξει . Η απογοήτευση που εισπράττω από τους συνδημότες για την παρούσα δημοτική αρχή με ώθησαν να διεκδικήσω μια θέση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ώστε να βοηθήσω κι εγώ στην αλλαγή που έχει ανάγκη τόσο πολύ ο δήμος μας.

2. Πιστεύετε πως στις επόμενες εκλογές θα είναι δήμαρχος ο κ. Κώστας Τίγκας;

Κανείς προφανώς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον . Θεωρώ όμως ότι με την κατάλληλο προεκλογικό αγώνα και τη συμβολή όλων των συνδημοτών που θέλουν να αλλάξει αυτή η τελματώδης κατάσταση , ο Κώστας Τίγκας θα είναι ο επόμενος δήμαρχος αφού είναι ο πιο κατάλληλος για να δημιουργήσει τις υποδομές και να ολοκληρώσει τις προσδοκίες όλων μας για μια καλύτερη , ανθρώπινη , καθαρή και σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.

3.Αν έπρεπε να συγκρίνετε τον τωρινό δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο με τον κ. Τίγκα τι περισσότερα και τι λιγότερα έχει ο κάθε ένας ξεχωριστά από τον άλλον;

Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του δεξιότητες και τα δικά του χαρίσματα . Ο Ηλίας Αποστολόπουλος μπορεί να είναι ένας άριστος επιστήμων η ένας άριστος επαγγελματίας στον τομέα του , νομίζω όμως και η χαμένη τετραετία δικαιώνει εμένα όπως και το σύνολο σχεδόν των συνδημοτών μας ότι σαν δήμαρχος έχει αποτύχει. Από την άλλη ο Κώστας Τίγκας έχει όλα τα προσόντα , εμπειρία , πολλαπλή επιστημονική μόρφωση , διοικητική ικανότητα και κυρίως βούληση για συνεχή και σοβαρή δουλειά ώστε να αποδειχτεί ένας επιτυχημένος δήμαρχος.

4. Τι πιστεύετε πως θα μπορούσε να έχει ο δήμος μας και δεν το έχει ;

Ο δήμος μας κυρία Κούτρα έχει το μοναδικό ίσως προνόμιο και αυτό οφείλεται στον προηγούμενο και πλέον επιτυχημένο δήμαρχο Παπάγου , Βασίλη Ξύδη ένα τεράστιο αποθεματικό κεφάλαιο που αγγίζει τα έντεκα εκατομμύρια ευρώ. Με αυτά τα χρήματα ο δήμος μας θα μπορούσε να γίνει ένας από τους καλύτερους της Ελλάδας. Πέραν αυτού υπήρχαν την τετραετία που διανύσαμε πλείστα όσα Ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούσαν δημοτικές δραστηριότητες τα οποία χάθηκαν επειδή δεν υπήρχε καμία προσπάθεια απορρόφησής τους. Ο Ηλίας Αποστολόπουλος τον οποίο εκτιμώ ως άνθρωπο και τον θεωρώ φίλο μου , δυστυχώς απέτυχε πλήρως στα δημοτικά του καθήκοντα. Είχε την μεγάλη ευκαιρία να αποδειχτεί ο καλύτερος δήμαρχος όλων των εποχών αφού ήταν ένας πολλά υποσχόμενος νέος άνθρωπος με όρεξη για δουλειά με ικανούς δοκιμασμένους επί σειρά πολλών ετών στα αυτοδιοικητικά συνεργάτες , με ένα γεμάτο ταμείο , έτοιμος να αλλάξει τα πάντα στην πόλη μας. Δυστυχώς για μας όλα αυτά διαψεύστηκαν και η απογοήτευση πολλαπλασιάστηκε ακριβώς επειδή οι προσδοκίες και οι προεκλογικές υποσχέσεις ήταν μεγάλες. Είναι γνωστά και δεν θα τα επαναλάβω τα θέματα στα οποία ο δήμαρχος δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις μιας σύγχρονης πόλης. Θα αναφέρω δύο τρία ενδεικτικά παραδείγματα. Το πρώτο εξάμηνο του 2018 έγιναν σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας 280 διαρρήξεις και κλοπές στην πόλη μας. Το αίσθημα της ασφάλειας εξαφανίστηκε και ο κόσμος αισθάνεται έρμαιο κάθε κακοποιού. Τα δημοτικά τέλη είναι σε δυσθεώρητα ύψη σε σχέση με άλλους δήμους. Ο πολίτης αισθάνεται ότι δεν έχει την στήριξη ενός δημάρχου που άλλα υποσχόταν προεκλογικά. Τα ελάχιστα έργα που ολοκλήρωσε στο τέλος της τετραετίας κόστισαν υπερβολικά μεγάλα ποσά και έγιναν απίστευτες σπατάλες σε εκδηλώσεις και γιορτές μόνο και μόνο για να προβληθεί ο προσωκρατικός χαρακτήρας ενός δημάρχου που δεν έβγαινε ποτέ από το γραφείο του.

5. Σας φοβίζει η απλή αναλογική στις επόμενες εκλογές;

Πιστεύω ότι η το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής είναι το μόνο δίκαιο σύστημα ειδικά για τις τοπικές κοινωνίες και χαίρομαι ιδιαίτερα που εφαρμόστηκε. Η απλή αναλογική σχεδόν επιβάλλει τις συνεργασίες και το πλουραλισμό των απόψεων και πλέον κάθε δήμαρχος είναι αναγκασμένος να ακούει και τις γνώμες των συνδιοικούντων .

6. Αν εκλεγείτε δημοτικός σύμβουλος το 2019 ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας σαν Μπάμπης Στάικος ;

Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να αλλάξω την εικόνα της πόλης μας με παρεμβάσεις για βιώσιμη κινητικότητα , για ανάπλαση όλων των πλατειών και παιδικών χαρών , με δημιουργία ποδηλατοδρόμων όπου είναι εφικτό , με την ανάπλαση του μεγάλου πάρκου Παπάγου , κάτι το οποίο έμεινε στα χαρτιά και στις προεκλογικές δεσμεύσεις του δημάρχου , με την πρόταση για δημιουργία ενός πολυχώρου πολιτιστικών δραστηριοτήτων , με την δημιουργία ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης στην πόλη μας και με πολλές προτάσεις και παρεμβάσεις ώστε να αλλάξει εντελώς η «παρατημένη» εικόνα της πόλης μας.

7. Τι θα θέλατε να αλλάξει ο δήμος Παπάγου – Χολαργού;

Ο δήμος Παπάγου Χολαργού έχει το προνόμιο ενός ιδιαίτερα καλαίσθητου δήμου με διαφορές μεν μεταξύ των δύο κοινοτήτων αλλά και με πολλές ομοιότητες. Αυτό που θέλω να αλλάξει και θα το επιδιώξω , αν οι συνδημότες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους είναι κυρίως να αλλάξει η νοοτροπία της δυσπιστίας των πολιτών απέναντι στην δημοτική αρχή . Θα προσπαθήσω να ξανακερδηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη του δημότη προς την δημοτική αρχή αποδεικνύοντας με έργα , με συνέπεια και με σοβαρή δουλειά ότι «είμαστε εδώ για σένα»

8. Έχετε προσφέρει πολλά στον δήμο μας κάνετε μου μια αναφορά σε όλα αυτά;

Αν και η δημοτική αρχή του Ηλία Αποστολόπουλου απαξίωσε την προσφορά μου στην πόλη μας όλα αυτά τα χρόνια , ευτυχώς οι συνδημότες μου δεν ξεχνούν και με τιμούν καθημερινά με την αγάπη και την εκτίμησή του . Τα έργα που έχω προσφέρει αγαπητή κυρία Κούτρα σύμφωνα με την δημόσια παραδοχή του καλού μου φίλου επίτιμου δημάρχου Παπάγου Χολαργού και επί εικοσαετία διατελέσαντα πλέον επιτυχημένου δημάρχου Παπάγου Βασίλη Ξύδη , ξεπερνούν σε χρηματικό ποσόν τις 800.000 ευρώ. Το Πολυϊατρείο Παπάγου , το Κηποθέατρο Παπάγου , η ανακατασκευή του Κτιρίου Υπηρεσιών Καθαριότητας Παπάγου , η επέκταση του Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Κοιμητήριο Χολαργού , η κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 2ο Γυμνάσιο Χολαργού , το εστιατόριο στο Κοιμητήριο Παπάγου , η κατασκευή των δύο ναϊδρίων στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου , η κατασκευή γηπέδου Beach Volley , η κατασκευή ανδριάντα του Φιλίππου Β’ , η προτομή Πλαστήρα , και βέβαια η βοήθεια προς τους άπορους συμπολίτες μας μέσω της Εκκλησίας και της Αρχιεπισκοπής.

9. Αυτό το χρονικό διάστημα με τι ασχολείστε ;

Στο παρελθόν είδαμε και ένα βιβλίο που είχατε γράψει θα υπάρχει και συνέχεια; Η συγγραφική μου ενασχόληση συνεχίζεται αφού σε λίγο καιρό τελειώνω την συγγραφή του τρίτου μου βιβλίου . Ασχολούμαι πάντα με την μεγάλη μου αγάπη την Αρχιτεκτονική με μελέτες και κατασκευές κτιρίων , σε μικρότερη κλίμακα βέβαια από ότι παλιότερα αφού η οικοδομή είναι η κατ’ εξοχήν δραστηριότητα που επλήγη όσο καμιά άλλη από την οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας .

10. Αν κοιτάζατε τους δημότες στα μάτια τι θα τους λέγατε και για τις επόμενες εκλογές;

Θα τους έλεγα τα εξής : «Δώστε μια ευκαιρία στο Μέλλον , δώστε μια ευκαιρία για την Πόλη που μας αξίζει».

Κυρία Κούτρα σας ευχαριστώ πολύ για την τόσο ενδιαφέρουσα συζήτησή μας και σας εύχομαι ότι καλύτερο.

 

Κτίριο Υπηρεσιών Καθαριότητας

Κηποθέατρο

Beach Volley Ναός Παμμεγιστων Ταξιαρχών Χολαργού.

Πολυϊατρείο