Ντροπή σας…Κόβουν πεύκα χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο

0
243

Ντροπή σας…Κόβουν πεύκα χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο

Οι εργασίες της εταιρίας ΕΡΓΟΡΟΗ με απόφαση του Δήμου για την κατασκευή των σωληνώσεων για τα όμβρια ύδατα στην οδό Αισχύλου και Καλλισπέρη, είχε ως αποτέλεσμα το ράγισμα/σπάσιμο αγωγών της ΕΥΔΑΠ επί της οδού Καλλισπέρη. Στις 5/2 μετά την ασφαλτόστρωση της Καλλισπέρη με φοβερούς τριγμούς, διαπιστώθηκε διαρροή νερού στο πεζοδρόμιο κάτω από τις πλάκες. Δεκάδες κλήσεις εκπαιδευτικών και γονέων πραγματοποιήθηκαν στην ΕΥΔΑΠ από την Τρίτη 5/2 καθώς το νερό έτρεχε σχηματίζοντας ρυάκι στο δρόμο. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκε ο δήμος Χαλανδρίου απ’ όπου ζητήσαμε αυτοψία και άμεση επέμβαση, αλλά η απάντηση ήταν πως πρόκειται για υπευθυνότητα της ΕΥΔΑΠ. Μετά από 5 μέρες, τη Δευτέρα στις 11/2 αποφασίστηκε από το δήμο η κοπή ενός πεύκου 100 ετών που στόλιζε τη γειτονιά μας. Κανένα πλακάκι δεν ξηλώθηκε και κανείς δεν έκανε αυτοψία πριν κόψουν ένα υγιές δέντρο!

Το έργο επαναλαμβάνεται αυτές τις μέρες, καθώς από την Δευτέρα 18/2 ειδοποιήθηκε η ΕΥΔΑΠ και οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, για μία δεύτερη διαρροή νερού μπροστά στην είσοδο του σχολείου επί της οδού Καλλισπέρη. Την Τετάρτη 20/2 υδραυλικοί της ΕΥΔΑΠ και του δήμου ήρθαν για αυτοψία και χωρίς να σκάψουν, κατέληξαν στο ότι χρειάζεται ακουστικός έλεγχος για να δουν αν η ζημιά είναι εντός του σχολείου (οπότε η επιδιόρθωση αφορά στον δήμο) ή στο πεζοδρόμιο (άρα εργασία της ΕΥΔΑΠ). Μέχρι σήμερα, Τρίτη 26/2 κανένα συνεργείο δεν έχει εμφανιστεί! Το νερό τρέχει στους δρόμους χωρίς να αποδίδεται σε κανέναν ευθύνη! Το τραγικότερο όλων όμως είναι η «σημείωση» της ΕΥΔΑΠ για την κοπή και ενός 2ου πεύκου, στο οποίο θεωρούν πως πιθανόν να έχουν επηρεαστεί οι ρίζες του από την ροή του νερού εδώ και 1 εβδομάδα!

Την Τετάρτη 27/2 ήρθαν 2 τεχνικοί της ΕΥΔΑΠ. Άνοιξαν τα πλακάκια όπου υπήρχε διαρροή. Επέμεναν ότι το πεύκο πρέπει να κοπεί για να συνεχιστούν οι εργασίες. Χτύπησαν με το συδερένιο εργαλείο τους και άνοιξαν νέα ροή με μεγάλη πίεση στη ρίζα του πεύκου για να μου αποδείξουν πως το πεύκο θα σαπίσει!

 

Παρακαλώ,

γονείς, γείτονες και οργανώσεις να προβούν σε  ενέργειες για να σώσουμε τα δέντρα.

 

Τα πεύκα προϋπήρχαν των αγωγών. Συνεπώς οποιαδήποτε παράκαμψη είναι δυνατή!!