Ν. Χαρδαλιάς-Σ. Τσιόδρας: Επανέρχονται στους τηλεοπτικούς δέκτες

0
292

Ν. Χαρδαλιάς-Σ. Τσιόδρας: Επανέρχονται στους τηλεοπτικούς δέκτες

Ν. Χαρδαλιάς-Σ. Τσιόδρας: Είχαμε δεν είχαμε, καταφέραμε να επαναφέρουμε στους τηλεοπτικούς δέκτες μας τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. Και βέβαια, όχι για καλό λόγο…

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις μας στον πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού εξανεμίστηκαν γρήγορα μέσα στη θερινή ραστώνη. Χαλαρά και με οδηγό το προαιώνιο εθνικό μας αξίωμα «έλα μωρέ, τι έγινε;», συμβάλαμε όλοι ώστε τα μέτρα αποτροπής διάδοσης της Covid-19 να ξαναγίνονται καθημερινώς και αυστηρότερα.

Ας πάψουμε να σφυρίζουμε αδιάφορα και ας ακολουθήσουμε πιστά τις εντολές των ειδικών, γιατί αυτούς έχουμε κι αυτούς εμπιστευόμαστε.

N. Xardalias-S. Tsiodras: Epanerxontai stous tileoptikoys dektes
N. Xardalias-S. Tsiodras: Epanerxontai stous tileoptikoys dektes

Μάσκες σχεδόν παντού, απειλές τοπικών κλεισιμάτων και έπεται συνέχεια… Όσο θα χορεύουμε αμέριμνοι τα τσιφτιτέλια μας και τα δημοτικά μας, όσο θα αγκαλιαζόμαστε και φιλιόμαστε ποικιλοτρόπως με φίλους και συγγενείς, τόσο πιο βλοσυρά θα γίνονται τα πρόσωπα των Χαρδαλιά – Τσιόδρα.

«Έλα μωρέ, τι έγινε;». Ας περάσουμε ένα φθινόπωρο – χειμώνα ακόμη με «εξοδόχαρτα». Ας αισθανθούμε λίγους μήνες ακόμα τη χαρά του εγκλεισμού στα σπίτια μας. Αρκεί που το ρίχνουμε έξω και αποδεικνύουμε ότι του Έλληνος  ο τράχηλος… ιό δεν υπομένει.

Ας σοβαρευτούμε κάποτε. Σε σχεδόν έναν μήνα ανοίγουν τα σχολεία, οπότε πολλαπλασιάζονται και οι κίνδυνοι διασποράς του κορωνοϊού. Ας πάψουμε να σφυρίζουμε αδιάφορα και ας ακολουθήσουμε πιστά τις εντολές των ειδικών, γιατί αυτούς έχουμε κι αυτούς εμπιστευόμαστε. Ας αφήσουμε στην μπάντα τα διάφορα σενάρια συνομωσίας, ας χαλιναγωγήσουμε την καλπάζουσα φαντασία μας κι ας κοιτάξουμε πώς θα μπορέσουμε να μαζέψουμε τα κρούσματα που μέρα με τη μέρα ξεφεύγουν.

Δεν έχουμε περιθώρια ούτε άλλους συνανθρώπους να χάσουμε άδικα, ούτε καινούργια πλήγματα να δεχθεί η ήδη καθημαγμένη οικονομία μας.

Πηγή: stathopoulos@enypografa.gr