Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας: «Στο μυαλό του Φραντς Κάφκα»

0
526
Ακολουθήστε μας στα social media

Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας: «Στο μυαλό του Φραντς Κάφκα»

Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας:Με την υπέροχη και ποιοτική παράσταση μαύρης κωμωδίας «Στο μυαλό του Φραντς Κάφκα» συνεχίστηκαν οι φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πεντέλης, η οποία καθήλωσε με τις ερμηνείες των συντελεστών της το κοινό που την παρακολούθησε στον εμβληματικό χώρο του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας, φέρνοντας ταυτόχρονα γέλιο και συγκίνηση, με ερμηνείες που κινούνταν μεταξύ λογικού και παραλόγου.
Για άλλη μία φορά τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας του ΕΟΔΥ, που ισχύουν για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τηρήθηκαν στο ακέραιο και με ιδιαίτερη προσοχή.
Megaro Doukissis Plakentias: «Sto myalo tou Frants Kafka»
Megaro Doukissis Plakentias: «Sto myalo tou Frants Kafka»
Η θεατρική παράσταση, ζωντάνεψε επί σκηνής 16 πρόσωπα από τη ζωή και το σύνολο του έργου του Κάφκα (Δίκη, Πύργος, Μεταμόρφωση, Στη Σωφρονιστική Αποικία, Καλλιτέχνης της πείνας, Γράμμα στον Πατέρα, Γράμματα στη Μιλένα, Το κτίσμα, Αναφορά σε μία Ακαδημία κ.α.). Πρόκειται για μία δημιουργία δύο πολύ αξιόλογων και καταξιωμένων διεθνώς καλλιτεχνών, του Μάριου Ιορδάνου και της Σοφίας Καζαντζιάν, που είναι και Δημότες Πεντέλης. Έχουν διαγράψει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία με τις θεατρικές τους παραστάσεις στο εξωτερικό και έχουν βραβευτεί από την Unesco για τη διεθνή ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού. Μαζί τους ήταν ο Πάνος Βουτσινάς, η Ακριβή Μαλισσόβα, και η Μελπομένη Φιλίππου.
Την παράσταση παρακολούθησαν η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, οι Αντιδήμαρχοι Πεντέλης, Πολιτισμού Φωτεινή Μαρκαντώνη, Διοικητικού και Πεντέλης Νατάσα Κοσμοπούλου, Καθαριότητας Παναγιώτης Ηλιόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πεντέλης Ελένη Πολίτη και Ιωάννης Ζώης, ο Τοπικός Σύμβουλος Πεντέλης Κανέλλος Γεωργόπουλος, οι Πρόεδροι των Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αιμιλία Λεονταρίτου και Σέβη Πάχνη αντίστοιχα.
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Νεολαίας Φωτεινή Μαρκαντώνη δήλωσε μετά την παράσταση: «Στηρίζουμε τον Πολιτισμό με ποιοτικές παραστάσεις και είσοδο ελεύθερη για το κοινό αναδεικνύοντας με αυτές το εμβληματικό τοπόσημο του Δήμου μας, το Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας. Σήμερα είδαμε μια μαγική παράσταση με τους συνδημότες μας Μάριο Ιορδάνου και Σοφία Καζαντζιάν στην πιο ανατρεπτική μαύρη κωμωδία. Μας ταξίδεψαν στον ατμοσφαιρικό κόσμο του ιδιοφυούς συγγραφέα Φραντς Κάφκα».
Ο πρωταγωνιστής της παράστασης Μάριος Ιορδάνου, μιλώντας εκ μέρους και της σκηνοθέτιδας και συμπρωταγωνίστριάς του Σοφίας Καζαντζιάν, αλλά και εκ μέρους των υπόλοιπων συντελεστών της παράστασης ευχαρίστησε προσωπικά τη Δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την προαγωγή του Πολιτισμού στο Δήμο, σε μία δύσκολη εποχή και στιγμή για το πολιτιστικό γίγνεσθαι, τονίζοντας ότι ο πολιτισμός δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Ευχαρίστησε επίσης την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Φωτεινή Μαρκαντώνη για την άψογη οργάνωση.