Κηφισιά: Με λαμπρότητα και αποστάσεις ο εορτασμός του Αγίου Φανουρίου

0
1413
Ακολουθήστε μας στα social media

Κηφισιά: Με λαμπρότητα και αποστάσεις ο εορτασμός του Αγίου Φανουρίου

Κηφισιά:Με λαμπρότητα αλλά και με τις απαιτούμενες αποστάσεις τιμήθηκε η εορτή του Αγίου Φανουρίου στα Ιερά Παρεκκλήσια του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς και του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Νέας Ερυθραίας, όπου υπογείως στεγάζονται τα ομώνυμα Ιερά Παρεκκλήσια του Αγίου.
Στη Νέα Ερυθραία, την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κυρίλλου, ο οποίος ήταν πλαισιωμένος από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως και του Ιερού Ναού.
Kifisia: Me lamprotita kai apostaseis o eortasmos tou Agiou Fanouriou
Kifisia: Me lamprotita kai apostaseis o eortasmos tou Agiou Fanouriou
Στο κήρυγμα του ο σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σχολαστική τήρηση των μέτρων, αλλά και στην ταπεινότητα που οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε στη σημερινή εποχή. Ακολούθως ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού αρχιμανδρίτης, Νικάνωρ Καραγιάννης, εκφώνησε κήρυγμα.
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας, Μιχάλης Καυγαλάκης και πιστοί οι οποίοι τήρησαν ευλαβικά τα μέτρα και τις αποστάσεις, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Δεν πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό.
Εκατοντάδες πιστοί στο σύνολό τους, προσέρχονται από την Τετάρτη και σήμερα Πέμπτη στον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου Νέας Ερυθραίας, προσφέροντας στη χάρη του Αγίου τις παραδοσιακές φανουρόπιτες. Το έθιμο της ευλογίας τους, το οποίο προκαλεί συγκίνηση στους πιστούς και έχει και Μικρασιάτικες ρίζες, πραγματοποιείται στο προαύλιο χώρο του ναού, με τους πιστούς να περιμένουν στη σειρά τους και τους ιερείς να ευλογούν τις παραδοσιακές φανουρόπιτες.
Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στα πανηγυρίζοντα Ιερά Παρεκκλήσια του Δήμου Κηφισιάς.