Καλιφόρνια: Οι πυροσβέστες αγωνίζονται να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές

0
403
Ακολουθήστε μας στα social media

Καλιφόρνια: Οι πυροσβέστες αγωνίζονται να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές

Καλιφόρνια:Πρόοδο σημειώνουν την Τρίτη 25/8 οι χιλιάδες Αμερικανοί, Καναδοί και Αυστραλοί πυροσβέστες που αγωνίζονται στην Καλιφόρνια για να θέσουν υπό έλεγχο τις γιγάντιες πυρκαγιές που μαίνονται στην πολιτεία αυτή εδώ και μέρες, επωφελούμενοι από τις καιρικές συνθήκες που είναι τώρα περισσότερο ευνοϊκές από αυτό που προβλεπόταν.
Συνολικά, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας, Γκάβιν Νιούσομ, περισσότερα από 4.850.000 στρέμματα, αντίστοιχο της έκτασης του Γκραντ Κάνυον, έχουν καεί από τις 625 πυρκαγιές που μαίνονται στην πολιτεία.
Kalifornia: Oi pyrosvestes agwnizontai na thesoun ypo elegxo tis pyrkagies
Kalifornia: Oi pyrosvestes agwnizontai na thesoun ypo elegxo tis pyrkagies
Φρανσίσκο στις 8 Αυγούστου και τέθηκε υπό έλεγχο σε ποσοστό 22% σήμερα το απόγευμα τοπική ώρα, ενώ η δεύτερη, η οποία ξέσπασε την ίδια μέρα νοτιοανατολικά του Σαν Φρανσίσκο είχε τεθεί υπό έλεγχο μόνον κατά 10% στην αρχή της ημέρας.
Μια άλλη πολύ μεγάλη πυρκαγιά, η «CZU Lightning Complex», έχει κατακάψει ζώνες που βρίσκονται πολύ κοντά στην ακτή.
Οι περισσότερες πυρκαγιές προκλήθηκαν από κεραυνούς και τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες στο κεντρικό και το βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας. Αυτές έχουν καταστρέψει περισσότερα από 100 σπίτια και άλλες δομές και απειλούν περίπου 100.000 κτήρια, σύμφωνα με τις αρχές.
Συνολικά περίπου 14.000 πυροσβέστες από την Καλιφόρνια, αλλά και άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, την Αυστραλία ή ακόμη τον Καναδά, έχουν κινητοποιηθεί για να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές αυτές που μαίνονται σε μια άνευ προηγουμένου έκταση.
Σήμερα μετριάστηκαν οι υψηλές θερμοκρασίες και η έλλειψη υγρασίας που ενίσχυαν τις φλόγες την περασμένη εβδομάδα, προσφέροντας ένα σχετικό πλεονέκτημα στους πυροσβέστες. Ωστόσο οι καταιγίδες που αναμένονταν να ξεσπάσουν την Κυριακή και να διαρκέσουν τρεις ημέρες, δεν ήρθαν, ενώ οι αρχές κάλεσαν τον πληθυσμό να παραμείνει σε επαγρύπνηση.