Γ. Πατούλης: Υπέγραψε για τα έργα βελτίωσης σχολικών κτιρίων στον Δήμο Κρωπίας

0
465
Ακολουθήστε μας στα social media

Γ. Πατούλης: Υπέγραψε για τα έργα βελτίωσης σχολικών κτιρίων στον Δήμο Κρωπίας

Γ. Πατούλης:Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε την απόφαση ένταξης του Δήμου Κρωπίας στο πρόγραμμα προμήθειας εξοπλισμού για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας σχολικών κτιρίων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από την  Περιφέρεια με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής και αφορά 54 Δήμους.

Στη σχετική συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Δ. Κιούση,η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

G. Patoylis: Ypegrapse gia ta erga veltiwsis sxolikwn ktiriwn ston Dimo Krwpias
G. Patoylis: Ypegrapse gia ta erga veltiwsis sxolikwn ktiriwn ston Dimo Krwpias

Το έργο βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας 5 κτιρίων εντός 4 δημοτικών σχολείων, είναι συνολικού προϋπολογισμού 693.620 ευρώ, εκ των οποίων τα 360.000 ευρώ χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής.

Ο κ. Πατούλης κατά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο, υπογράμμισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών. «Με τον Δήμαρχο Κρωπίας Δ. Κιούση, συνεργαζόμαστε στενά και συστηματικά. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας μας  εντάσσεται και η έγκριση για την έναρξη έργων που θα συμβάλουν στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των σχολικών κτιρίων του Δήμου. Στόχος μας η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για ενίσχυση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου σε τοπικό επίπεδο», δήλωσε.

Από την πλευρά του ο Δ. Κιούσης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, επισημαίνοντας πως πρόκειται για έργα που από τη μία συμβάλλουν στην ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και από την άλλη αποτελούν έμπρακτη απόδειξη για τη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια και ο Δήμος στην υλοποίηση πράσινων πολιτικών.

Πως θα επιτευχθεί η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων

Ειδικότερα στον Δήμο Κρωπίας το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στα εξής σχολεία: 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο. Η ενεργειακή αναβάθμιση επιτυγχάνεται με την αντικατάσταση κουφωμάτων, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης, ενεργειακή αναβάθμιση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, θερμομόνωση στο κτιριακό κέλυφος.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αυτών προβλέπεται μείωση της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας κατά 380.000 kWh/yr και μείωση των εκπομπών CO2 κατά 116tn/yr. Σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 4/12/2021.