Γ. Πατούλης: Βοηθάμε τις επιχειρήσεις που επλήγησαν το 2017-2018

0
493
Ακολουθήστε μας στα social media

Γ. Πατούλης: Βοηθάμε τις επιχειρήσεις που επλήγησαν το 2017-2018

Γ. Πατούλης:Η Περιφέρεια Αττικής, στηρίζοντας έμπρακτα -όπως σημειώνει- την τοπική επιχειρηματικότητα και αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, έδωσε το πράσινο φως για την ενίσχυση με 108.600 ευρώ επτά ακόμη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις περιοχές που δοκιμάστηκαν σκληρά από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου 2017 και τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2018.
Κατόπιν σχετικής εντολής του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, με γρήγορες διαδικασίες και σε συνεργασία με το υπ. Ανάπτυξης, προχώρησε σε άμεση αξιολόγηση, έγκριση και εκταμίευση πόρων, για το σύνολο των επιχειρήσεων που πληρούσαν τα κριτήρια. Συγκεκριμένα από το Ιανουάριο του 2020 μέχρι και σήμερα εκταμιεύθηκε το σύνολο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού, προκειμένου να αποδοθεί στις πληγείσες επιχειρήσεις.
G. Patoylis: Voithame tis epixeiriseis pou epligisan to 2017-2018
G. Patoylis: Voithame tis epixeiriseis pou epligisan to 2017-2018
Με τη νέα αυτή απόφαση, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των αποφάσεων ένταξης στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση των πληγέντων επιχειρήσεων στους Δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνος.
Συνολικά ενισχύθηκαν 376 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με 5,94 εκατ. ευρώ από τους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 3 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.
Με τον τρόπο αυτόν, η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει στοχευμένα και αποτελεσματικά τις τοπικές επιχειρήσεις, με απώτερο σκοπό τη στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της τοπικής οικονομίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί και νέα πρόσκληση που θα αφορά σε νέα δράση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων (υφιστάμενων και νέων) που δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στους τέσσερις πληγέντες Δήμους. Η πρόσκληση αυτή προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ, θα συμβάλλει περαιτέρω στην προσπάθεια αποκατάστασης, οικονομικής ανόρθωσης αλλά και επιστροφής στην κανονικότητα.
Με αφορμή τη σχετική απόφαση ο περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε:
«Οι καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές του 2017 και του 2018, δοκίμασαν σε μεγάλο βαθμό τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν στις περιοχές που επλήγησαν.
»Ως Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνουμε στην τόνωση του επιχειρείν ως βασικό μοχλό ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών, δεσμευθήκαμε ότι θα σταθούμε έμπρακτα στο πλευρό τους και αυτή μας τη δέσμευση, την κάναμε πράξη.
»Κινηθήκαμε γρήγορα και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε και να διαθέσουμε από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα, περίπου 6 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν. Εργαζόμαστε σκληρά και αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να συμβάλλουμε στην ανάκαμψη της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στις πληγείσες περιοχές θα καταφέρουν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Όμως δεν σταματάμε εδώ. Οι ενισχύσεις στις 376 επιχειρήσεις, που ολοκληρώνονται τώρα, αποτελούν ένα πρώτο βήμα μόνο, από μια σειρά νέων παρεμβάσεων που ετοιμάζει η Περιφέρεια Αττικής για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας».