Φωτιά: Στις 20/8 ξεκινούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στη Μεταμόρφωση

0
621
Ακολουθήστε μας στα social media

Φωτιά: Στις 20/8 ξεκινούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στη Μεταμόρφωση

Φωτιά:Με αφορμή την άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής στο αίτημα του Δήμου Μεταμόρφωσης, για δειγματοληπτικούς ελέγχους, που θα αναδείξουν τυχόν επιβλαβή κατάλοιπα της πρόσφατης πυρκαγιάς σε εργοστάσιο πλαστικών, εντός των ορίων της πόλης, ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, σημειώνει ότι «υπάρχει πρόνοια και κινητοποίηση για την επόμενη ημέρα του συμβάντος».
Ειδικότερα, ο κ. Σαραούδας προέβη στην ακόλουθη δήλωση/ενημέρωση:
«Πέραν της ενημέρωσης από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ότι η ποιότητα της ατμόσφαιρας στην περιοχή της Μεταμόρφωσης είναι καλή, έχουμε ήδη ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς να μας απαντήσουν υπεύθυνα για το εάν υπάρχει εύλογος λόγος ανησυχίας για τις εκπομπές από τον χώρο της πυρκαγιάς.
Fwtia: Stis 20/8 ksekinoyn deigmatoliptikoi elegxoi sti Metamorfwsi
Fwtia: Stis 20/8 ksekinoyn deigmatoliptikoi elegxoi sti Metamorfwsi
»Η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και από αύριο (20/8) το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) Δημόκριτος θα κάνει δειγματοληψίες στην Μεταμόρφωση για την χημική σύσταση μικροσωματιδίων, ενώ θα αναλυθούν και οι αναφερθείσες εκπομπές.
»Παράλληλα υπάρχει πρόνοια και κινητοποίηση για την επόμενη ημέρα της πυρκαγιάς με δράσεις για τις οποίες σύντομα θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση».
Καταλήγοντας, η δημοτική αρχή υπενθυμίζει ότι ισχύουν οι προληπτικές οδηγίες της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τις οποίες οι πολίτες πρέπει να παραμένουν σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν και τις συνέπειές του.
Επικοινωνήστε μαζί μας
Η boreiageitonia.gr ήρθε με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ενημέρωση. Σκοπός μας δεν είναι να γίνουμε απλώς «άλλη μία πηγή ενημέρωσης», σκοπός της Βόρειας Γειτονίας είναι να αλλάξει τον δήμο μας… να πάει ένα κλικ μπροστά.
Θέλουμε η λέξη ενημέρωση να αποκτήσει άλλο νόημα, να γίνει πιο άμεση, πιο αξιόπιστη, πιο αδέσμευτη, πιο χαλαρωτική. Φυσικά αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, μπορούμε όμως να το κάνουμε όλοι μαζί, γι’ αυτό και ζητάμε την δική σας συμβολή. Η Βόρεια Γειτονία εγγυάται ότι η γνώμη σας θα ακουστεί, ότι οι ειδήσεις, που θα μας δίνετε, θα προβάλλονται χωρίς λογοκρισία.
Δεν κρυβόμαστε πίσω από ανωνυμίες, έχουμε παρελθόν και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Είμαστε εδώ δίπλα στον απλό πολίτη, τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο, τον ελεύθερο επαγγελματία, που του πίνουν το αίμα εδώ και χρόνια.
Πάντα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ, με πολλή όρεξη για δουλειά και με πίστη στο ό,τι αγαπάμε μπορούμε να το ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, να το κάνουμε καλύτερο!!! Σας καλωσορίζουμε στην Βόρεια Γειτονιά Το νέο μεγάλο portal με την υπογραφή της Δήμητρας Κούτρα και των άλλων δημοσιογράφων και τεχνικών.
Επικοινωνία: boreiageitonia@gmail.com