Δήμος Βριλησσίων: Πολιτιστικές και Αθλητικές Διαδρομές 2020-2021

0
595
Ακολουθήστε μας στα social media

Δήμος Βριλησσίων: Πολιτιστικές και Αθλητικές Διαδρομές 2020-2021

Δήμος Βριλησσίων:Ξεκινούν τον Σεπτέμβριο οι πολιτιστικές διαδρομές που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων.

Φέτος οι Πολιτιστικές Διαδρομές θα χωριστούν σε πεζοπορικές και πολιτιστικές, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρξουν και αποδράσεις για παιδιά.

Dimos Vrilissiwn: Politistikes kai Athlitikes Diadromes 2020-2021
Dimos Vrilissiwn: Politistikes kai Athlitikes Diadromes 2020-2021

Πεζοπορικές Διαδρομές

Η πεζοπορία είναι ο καλύτερος τρόπος για επαφή και γνωριμία με τη φύση.

Σκοπός κάθε εξόρμησης είναι η σωματική και ψυχική χαλάρωση. Η περιπλάνηση ανάμεσα σε βουνά, δρυμούς, φαράγγια και κοιλάδες θα μας φέρει κοντά στο φυσικό περιβάλλον, στους ήχους και τα αρώματά του.

Η ευχαρίστηση της κίνησης, η μαγεία της εξερεύνησης, η ανάπτυξη φιλίας και συνεργασίας και η ευαισθητοποίησή μας σε θέματα οικολογικής συνείδησης είναι κάποια από τα οφέλη της πεζοπορίας.

Οι πεζοπορίες θα είναι σε γενικές γραμμές εύκολες και προσιτές σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και θα δίνεται η δυνατότητα εναλλακτικών επιλογών σε εκείνους που δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν το πεζοπορικό πρόγραμμα.

Πολιτιστικές διαδρομές

Στόχος του Δήμου είναι να δώσει ένα ξεχωριστό κίνητρο στον καθένα να γνωρίσει τους ιστορικούς προορισμούς, την τοπική ιστορία και τις παραδόσεις. Γιατί η ιστορία κάθε τόπου είναι μοναδική και ξεχωριστή!

Αποδράσεις για παιδιά και γονείς

Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Βριλησσίων θα διοργανώσει για πρώτη φορά πολιτιστικές εκδρομές για παιδιά. Σκοπός αυτών των δράσεων είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τη φύση και τις αξίες της, πεζοπορώντας, παίζοντας παιχνίδια προσανατολισμού, με στόχο τη διασκέδαση, την εκπαίδευση, τη γνωριμία με το περιβάλλον, τη συνειδητοποίηση της προστασίας του, καθώς και τη σωματική τους άσκηση. Eπίσης, μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας και συντροφικότητας, θα ανακαλύψουν και τις προσωπικές τους δυνατότητες.

Όλες οι παραπάνω δράσεις για τα παιδιά θα γίνονται με την επίβλεψη, την καθοδήγηση και την προσοχή ανθρώπων που έχουν εμπειρία με την ορεινή φύση, τις πεζοπορικές διαδρομές και τις χιονοδρομίες, θα συνοδεύουν τα παιδιά, δίνοντας εγγύηση για την ασφάλειά τους και θα έχουν τον πλήρη έλεγχο όλων των δραστηριοτήτων.

Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής, κρατήσεις θέσεων

Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός Δ. Βριλησσίων, Κλειστό Γυμναστήριο : Ολυμπιονικών & Σπ. Λούη (τέρμα Κισσάβου)

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 8101510, 210 8101511 – Ώρες: 09:00-20:00 (καθημερινά πλην Σαββάτου & Κυριακής)

E.Mail: kleistob@otenet.gr

Site: www.vrilissia-arts-sports.gr