Δάσος Συγγρού: Μια καταπράσινη όαση

0
433

Δάσος Συγγρού: Μια καταπράσινη όαση

Δάσος Συγγρού:Πρόκειται για το μοναδικό φυσικό δάσος στο Λεκανοπέδιο, όπου το μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι καλυμμένο με πεύκα και βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κηφισίας στα σύνορα Κηφισιάς και Αμαρουσίου. Στο Δάσος Συγγρού υπάρχει η έπαυλη του Ανδρέα Συγγρού, στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών καθώς και τα σχολεία των Αναβρύτων και το ΙΕΚ. Μέσα στο δάσος ο περιπατητής θα συναντήσει και τον ναό του Αγίου Ανδρέα.
“Ο Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα είναι ο μοναδικός, ορθόδοξος ναός με τα χαρακτηριστικά του νεογοτθικού ρυθμού, δηλαδή, την οξυκόρυφη κεραμοσκεπή, τις κεραίες στις γωνίες και στο καμπαναριό, τα πολύχρωμα τζάμια κ.ά. Κατασκευάσθηκε με βάση τα σχέδια του Τσίλλερ, μαθητή του Θ. Χάνσεν. Είναι μικρή βασιλική και παρουσιάζει πολλά κοινά στοιχεία με τον καθολικό ναό του Αγίου Λουκά στο Ν.Ηράκλειο, 7 έργο του Θ. Χάνσεν. «Ο επιμελημένος σχεδιασμός του εσωτερικού και του εξοπλισμού (στασίδια, τέμπλο κ.τλ.) οδηγεί επίσης χωρίς αμφιβολία στον Τσίλλερ»” (Μ.Καρδαμίτση-Αδάμη)”.
Dasos Syggroy: Mia kataprasini oasi
Dasos Syggroy: Mia kataprasini oasi
Στο δάσος Συγγρού, θα μας ξεναγήσει ο αρχιτέκτονας Πάνος Ραυτόπουλος, σε ένα μικρό οδοιπορικό που εντάσσεται στη δράση «Διαδικτυακοί περίπατοι στη πόλη μας» και ετοιμάζει το ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς.
Επικοινωνήστε μαζί μας
Η boreiageitonia.gr ήρθε με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ενημέρωση. Σκοπός μας δεν είναι να γίνουμε απλώς «άλλη μία πηγή ενημέρωσης», σκοπός της Βόρειας Γειτονίας είναι να αλλάξει τον δήμο μας… να πάει ένα κλικ μπροστά.
Θέλουμε η λέξη ενημέρωση να αποκτήσει άλλο νόημα, να γίνει πιο άμεση, πιο αξιόπιστη, πιο αδέσμευτη, πιο χαλαρωτική. Φυσικά αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, μπορούμε όμως να το κάνουμε όλοι μαζί, γι’ αυτό και ζητάμε την δική σας συμβολή. Η Βόρεια Γειτονία εγγυάται ότι η γνώμη σας θα ακουστεί, ότι οι ειδήσεις, που θα μας δίνετε, θα προβάλλονται χωρίς λογοκρισία.
Δεν κρυβόμαστε πίσω από ανωνυμίες, έχουμε παρελθόν και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Είμαστε εδώ δίπλα στον απλό πολίτη, τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο, τον ελεύθερο επαγγελματία, που του πίνουν το αίμα εδώ και χρόνια.
Πάντα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ, με πολλή όρεξη για δουλειά και με πίστη στο ό,τι αγαπάμε μπορούμε να το ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, να το κάνουμε καλύτερο!!! Σας καλωσορίζουμε στην Βόρεια Γειτονιά Το νέο μεγάλο portal με την υπογραφή της Δήμητρας Κούτρα και των άλλων δημοσιογράφων και τεχνικών.
Επικοινωνία: boreiageitonia@gmail.com