Δ. Γαλάνης: Για τη μουσική παράσταση Μητσιά – Καραμπέτη

0
549

Δ. Γαλάνης: Για τη μουσική παράσταση Μητσιά – Καραμπέτη

Δ. Γαλάνης:«Μια μαγική βραδιά ζήσαμε χθες, με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη να μας παρουσιάζουν μια παράσταση-χρονικό των σημαντικότερων Ελλήνων ποιητών σε γνωστές μελοποιήσεις των ποιημάτων τους» σημειώνει ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης, σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε το, βράδυ της Τετάρτης 22/7, στο Cine Φιλοθέη.
Εν συνεχεία, ο κ. Γαλάνης κάνει λόγο για «μια διαδρομή, κτισμένη αριστοτεχνικά, από την εποχή της Σαπφούς (450 π.Χ.) στον Άγγελο Σικελιανό, τον Οδυσσέα Ελύτη και τον Γιάννη Ρίτσο, μέχρι τον Μάνο Ελευθερίου και τη σύγχρονη Ελλάδα. Ο Ελληνισμός κεντρικός άξονας μιας σπονδυλωτής διαδρομής όπου, με όχημα την μελοποιημένη ποίηση, αφουγκραζόμαστε τον ανθρώπινο ψυχισμό που αλλάζει καθώς αλλάζει και η ιστορία μας. Μια όμορφη αναδρομή στους κυριότερους Έλληνες ποιητές, ιστορικά δομημένη και συναισθηματικά πλουτισμένη με τον ψυχισμό κάθε εποχής».
D. Galanis: Gia ti mousiki parastasi Mitsia – Karampeti
D. Galanis: Gia ti mousiki parastasi Mitsia – Karampeti
Τέλος, κατά τον δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού «αποκορύφωση της βραδιάς αποτέλεσε η ερμηνεία της Κ. Καραμπέτη στο “Ηθοποιός σημαίνει φως”», ο οποίος πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι το φως» και, αναφερόμενος στην παράσταση, συμπλήρωσε:
«Ψυχική ανάταση και πολιτιστική κουλτούρα. Μια βραδιά που μένει στις καρδιές».
Επικοινωνήστε μαζί μας
Η boreiageitonia.gr ήρθε με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ενημέρωση. Σκοπός μας δεν είναι να γίνουμε απλώς «άλλη μία πηγή ενημέρωσης», σκοπός της Βόρειας Γειτονίας είναι να αλλάξει τον δήμο μας… να πάει ένα κλικ μπροστά.
Θέλουμε η λέξη ενημέρωση να αποκτήσει άλλο νόημα, να γίνει πιο άμεση, πιο αξιόπιστη, πιο αδέσμευτη, πιο χαλαρωτική. Φυσικά αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, μπορούμε όμως να το κάνουμε όλοι μαζί, γι’ αυτό και ζητάμε την δική σας συμβολή. Η Βόρεια Γειτονία εγγυάται ότι η γνώμη σας θα ακουστεί, ότι οι ειδήσεις, που θα μας δίνετε, θα προβάλλονται χωρίς λογοκρισία.
Δεν κρυβόμαστε πίσω από ανωνυμίες, έχουμε παρελθόν και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Είμαστε εδώ δίπλα στον απλό πολίτη, τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο, τον ελεύθερο επαγγελματία, που του πίνουν το αίμα εδώ και χρόνια.
Πάντα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ, με πολλή όρεξη για δουλειά και με πίστη στο ό,τι αγαπάμε μπορούμε να το ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, να το κάνουμε καλύτερο!!! Σας καλωσορίζουμε στην Βόρεια Γειτονιά Το νέο μεγάλο portal με την υπογραφή της Δήμητρας Κούτρα και των άλλων δημοσιογράφων και τεχνικών.
Επικοινωνία: boreiageitonia@gmail.com