Αιμοδοσία στο Μετρό Συντάγματος την Τρίτη 25 Αυγούστου

Εθελοντής αιμοδότης σε οργανωμένο χώρο αιμοδοσίας με υγειονομικό προσωπικό

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνεται την Τρίτη 25 Αυγούστου 2026 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος. Η δράση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί από τις 14:00 έως τις 20:00, προσφέροντας ένα κεντρικό και εύκολα προσβάσιμο σημείο για όσους μπορούν να συμμετάσχουν.

Εθελοντής αιμοδότης σε οργανωμένο χώρο αιμοδοσίας με υγειονομικό προσωπικό

Έξι ώρες διαθέσιμες για τους αιμοδότες

Το απογευματινό ωράριο επιτρέπει τη συμμετοχή τόσο σε πολίτες που κινούνται στο κέντρο όσο και σε εργαζομένους μετά το τέλος της εργασίας τους. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων βρίσκεται μέσα στον σταθμό του Συντάγματος, γεγονός που διευκολύνει την πρόσβαση με το μετρό και τις άλλες συγκοινωνιακές συνδέσεις της περιοχής.

Η δράση είναι καταχωρισμένη στο επίσημο ημερολόγιο αιμοδοσιών για την Αττική. Όσοι ενδιαφέρονται να προσέλθουν μπορούν να οργανώσουν τη μετακίνησή τους μέσα στο ανακοινωμένο εξάωρο και να υπολογίσουν χρόνο για την απαραίτητη διαδικασία υποδοχής και τον υγειονομικό έλεγχο που προηγείται της αιμοδοσίας.

Τι να έχουν υπόψη πριν από την προσέλευση

Η τελική δυνατότητα συμμετοχής αξιολογείται επιτόπου από το αρμόδιο υγειονομικό προσωπικό, με βάση το ιστορικό και την κατάσταση του υποψήφιου αιμοδότη. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να δίνονται πλήρεις και ειλικρινείς απαντήσεις στις ερωτήσεις που προηγούνται της διαδικασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι είναι χρήσιμο να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα στοιχεία ταυτοποίησης και να μην αφήσουν την προσέλευση για τα τελευταία λεπτά του ωραρίου. Αν υπάρχει αμφιβολία για πρόσφατη ασθένεια, φαρμακευτική αγωγή ή άλλη συνθήκη που μπορεί να επηρεάζει τη συμμετοχή, η σχετική πληροφορία πρέπει να αναφερθεί στο ιατρικό προσωπικό της δράσης.

Μια δράση σε κομβικό σημείο της Αθήνας

Η επιλογή του σταθμού Συντάγματος φέρνει την αιμοδοσία κοντά στην καθημερινή ροή της πόλης. Η κεντρική θέση δίνει τη δυνατότητα σε κατοίκους από διαφορετικές περιοχές της Αττικής να προσεγγίσουν τον χώρο χωρίς να χρειάζεται μετακίνηση με ιδιωτικό όχημα.

Η εθελοντική προσφορά αίματος αποτελεί σταθερή ανάγκη για το σύστημα υγείας και οι οργανωμένες εξορμήσεις διευρύνουν τα διαθέσιμα σημεία συμμετοχής. Το ραντεβού της Τρίτης δίνει μια συγκεκριμένη επιλογή σε όσους επιθυμούν να αφιερώσουν χρόνο, αφού πρώτα περάσουν τον προβλεπόμενο υγειονομικό έλεγχο.

Τα βασικά στοιχεία της δράσης

Ημερομηνία είναι η Τρίτη 25 Αυγούστου 2026, το ωράριο 14:00–20:00 και ο χώρος η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος. Διοργανωτής είναι το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Για περισσότερες φωτογραφίες, άμεσα και καθημερινά φωτορεπορτάζ επικαιρότητας και όχι μόνο, μπορείτε να επισκεφθείτε το toklik.gr.