Αγία Παρασκευή: Μεροληπτικές και παράνομες μετακινήσεις υπαλλήλων

0
208

Αγία Παρασκευή: Μεροληπτικές και παράνομες μετακινήσεις υπαλλήλων

Αγία Παρασκευή:Η παράταξη Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής, με επικεφαλής τον τέως δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Σταθόπουλο, υποστηρίζει ότι δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο δήμαρχος Β. Ζορμπάς ξεκίνησε και συνεχίζει μέχρι σήμερα σειρά μετακινήσεων υπαλλήλων«οι περισσότερες των οποίων είναι μεροληπτικές και κάποιες παράνομες».
Ειδικότερα, η παράταξη καταγγέλλει ότι:
  1. Έκανε, με το καλημέρα, σειρά μετακινήσεων στην Καθαριότητα και το κοιμητήριο, ως εξόφληση προεκλογικών γραμματίων και με απόλυτη μεροληψία. Ιδιαίτερα στην υπηρεσία Καθαριότητας προκάλεσε μεγάλη αναταραχή με τη μετακίνηση και υποβάθμιση έμπειρων υπαλλήλων, γεγονός που επιδρά και στην καθημερινότητα της πόλης.
Agia Paraskevi: Meroliptikes kai paranomes metakiniseis ypallilwn
Agia Paraskevi: Meroliptikes kai paranomes metakiniseis ypallilwn
Μετακίνησε προϊστάμενο υπηρεσίας σε άλλη υπηρεσία, παρότι ο συγκεκριμένος έμπειρος υπάλληλος είχε κριθεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο μόνο για την υπηρεσία που ήταν. Ο υπάλληλος προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη και επιπλέον δυσαρεστημένος έφυγε από το Δήμο με την κινητικότητα.
  1. Μετακίνησε, ενώ βρισκόταν σε άδεια ειδικού σκοπού λόγω υγείας, έμπειρη προϊσταμένη τμήματος σε άλλο, άσχετο με τα προσόντα της τμήμα, ενέργεια νόμιμη, αλλά ανήθικη. Εδώ παρέκαμψε, επιπλέον, έμπειρους υπαλλήλους.
  2. Μετακίνησε ταυτόχρονα διευθυντή και προϊσταμένη τμήματος και τοποθέτησε και στις δύο θέσεις τους υπάλληλο που δεν έχει κριθεί από Συμβούλιο.
  3. Έχει μετακινήσει υπαλλήλους από διάφορα τμήματα σε άλλα, αδιαφορώντας για τη ομαλή λειτουργία των τμημάτων που ήταν πριν.
  4. Κορυφαία του παρανομία η στοχοποίηση και υποβάθμιση με συνεχείς μετακινήσεις προϊσταμένου του τμήματος Πρασίνου έμπειρου γεωπόνου με δύο μεταπτυχιακά, η προσφυγή του οποίου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έκρινε παράνομη την ενέργεια του Β. Ζορμπά να τον καθαιρέσει από προϊστάμενο του τμήματος Πρασίνου, σύμφωνα με τον Εσωτερικό Οργανισμό Υπηρεσίας. Η τελευταία σκανδαλώδης μετακίνηση του συγκεκριμένου πτυχιούχου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου είναι στο τμήμα Συντήρησης Οχημάτων της Καθαριότητας, τμήμα άσχετο με τις θέσεις και την ειδικότητά του.
Η Νίκη τον Πολιτών τονίζει ότι συνολικά ο Β. Ζορμπάς, παρά τις προεκλογικές του εξαγγελίες περί αξιοποίησης υπαλλήλων στη βάση πτυχίων και προσόντων, κάνει ακριβώς το αντίθετο αφού:
  1. Υποβαθμίζει και μεροληπτεί στην αξιοποίηση των υπαλλήλων του Δήμου.
  2. Απαξιώνει υπαλλήλους με προσόντα, γνώσεις και εμπειρία.
  3. Συμπεριφέρεται αλαζονικά με κατάχρηση εξουσίας και εύνοια ημετέρων.