Αγία Παρασκευή: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Πολιούχου

0
852
Ακολουθήστε μας στα social media

Αγία Παρασκευή: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Πολιούχου

Αγία Παρασκευή: Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκαν οι λατρευτικές εορταστικές εκδηλώσεις για την Πολιούχο της Αγίας Παρασκευής Αττικής. Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητου. Τον Μητροπολίτη Λαοδικείας πλαισίωσαν κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Να αναφερθεί ότι στην Ακολουθία συμμετείχαν νέοι και νέες της ενορίας, ενώ παρέστησαν τοπικοί άρχοντες του Δήμου, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, ο αντιπεριφερειάρχης και πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, αντιδήμαρχοι, ο πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Σταθόπουλος, αρχηγοί παρατάξεων της Αγίας Παρασκευής,  δημοτικοί σύμβουλοι, και πάρα πολύς κόσμος.

Αγία Παρασκευή: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Πολιούχου
Αγία Παρασκευή: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Πολιούχου

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Παρασκευής στους δρόμους πέριξ του Ναού, συνοδευόμενη από την μπάντα.

Μετά το πέρας του εσπερινού τελέστηκε από 11 βραδινή η Ιερά Αγρυπνία στην οποία προέστη ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Διονύσιος Κατερίνας και περατώθηκε περί τις 5 το πρωί. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ιερά Αγρυπνία έψαλλε πολυμελής βυζαντινή χορωδία.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η boreiageitonia.gr ήρθε με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ενημέρωση. Σκοπός μας δεν είναι να γίνουμε απλώς «άλλη μία πηγή ενημέρωσης», σκοπός της Βόρειας Γειτονίας είναι να αλλάξει τον δήμο μας… να πάει ένα κλικ μπροστά.
Θέλουμε η λέξη ενημέρωση να αποκτήσει άλλο νόημα, να γίνει πιο άμεση, πιο αξιόπιστη, πιο αδέσμευτη, πιο χαλαρωτική. Φυσικά αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, μπορούμε όμως να το κάνουμε όλοι μαζί, γι’ αυτό και ζητάμε την δική σας συμβολή. Η Βόρεια Γειτονία εγγυάται ότι η γνώμη σας θα ακουστεί, ότι οι ειδήσεις, που θα μας δίνετε, θα προβάλλονται χωρίς λογοκρισία.
Δεν κρυβόμαστε πίσω από ανωνυμίες, έχουμε παρελθόν και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Είμαστε εδώ δίπλα στον απλό πολίτη, τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο, τον ελεύθερο επαγγελματία, που του πίνουν το αίμα εδώ και χρόνια.
Πάντα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΔαΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ, με πολλή όρεξη για δουλειά και με πίστη στο ό,τι αγαπάμε μπορούμε να το ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, να το κάνουμε καλύτερο!!! Σας καλωσορίζουμε στην Βόρεια Γειτονιά Το νέο μεγάλο portal με την υπογραφή της Δήμητρας Κούτρα και των άλλων δημοσιογράφων και τεχνικών.
Επικοινωνία: boreiageitonia@gmail.com