Αγία Παρασκευή: Δωρεάν το «Lunch Box» απόψε στις 23:00

Υπαίθριος θερινός κινηματογράφος σε σχολική αυλή της Αγίας Παρασκευής

Μια δωρεάν μεταμεσονύκτια κινηματογραφική επιλογή προσφέρει απόψε, Σάββατο 29 Αυγούστου, ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος Αγίας Παρασκευής. Η ταινία «Lunch Box» θα προβληθεί στις 23:00 στο Cine Σχολείο «Θανάσης Βέγγος», στον χώρο του 2ου Γυμνασίου, με ελεύθερη είσοδο.

Υπαίθριος θερινός κινηματογράφος σε σχολική αυλή της Αγίας Παρασκευής

Η προβολή αρχίζει στις 23:00

Η αποψινή προβολή είναι προγραμματισμένη για τις 23:00, αργότερα από τη συνηθισμένη ώρα έναρξης των περισσότερων ταινιών του δημοτικού προγράμματος. Όσοι επιλέξουν τη συγκεκριμένη έξοδο είναι χρήσιμο να φτάσουν νωρίτερα, ώστε να τακτοποιηθούν πριν αρχίσει η ταινία.

Το Cine Σχολείο λειτουργεί στην αυλή του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής, στη Νεαπόλεως 7. Η είσοδος είναι ελεύθερη και ο χώρος έχει ανακοινωθεί ως προσβάσιμος για άτομα με αναπηρία.

Μια ιστορία που ξεκινά από ένα λάθος

Το «Lunch Box» είναι ινδική παραγωγή του 2013, διάρκειας 104 λεπτών, που συνδυάζει το δράμα, την αισθηματική αφήγηση και το λεπτό χιούμορ. Η αφετηρία της ιστορίας είναι ένα λάθος στο φημισμένο σύστημα διανομής γευμάτων της Βομβάης.

Ένα πακέτο φαγητού φτάνει σε διαφορετικό παραλήπτη από εκείνον για τον οποίο προοριζόταν. Το απρόσμενο περιστατικό συνδέει μια νεαρή νοικοκυρά με έναν μεγαλύτερο άνδρα και ανοίγει έναν ιδιότυπο διάλογο μέσα από τα μηνύματα που ανταλλάσσονται καθημερινά μαζί με το γεύμα.

Η καθημερινότητα γίνεται αφορμή για επικοινωνία

Η ταινία παρακολουθεί δύο ανθρώπους που ζουν διαφορετικές ζωές, αλλά βρίσκουν σταδιακά έναν τρόπο να μοιραστούν σκέψεις και συναισθήματα. Το συνηθισμένο μεταλλικό δοχείο φαγητού μετατρέπεται σε μέσο επικοινωνίας και η λανθασμένη παράδοση σε αφετηρία μιας ανθρώπινης σχέσης.

Χωρίς να στηρίζεται σε θεαματικές ανατροπές, η αφήγηση εστιάζει στις μικρές κινήσεις, στην προσμονή και στην ανάγκη για ουσιαστική επαφή. Γι’ αυτό η προβολή μπορεί να ενδιαφέρει θεατές που προτιμούν ιστορίες χαρακτήρων και έναν πιο ήρεμο κινηματογραφικό ρυθμό.

Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες

Η προβολή έχει ανακοινωθεί ως κατάλληλη για όλους. Η διάρκεια των 104 λεπτών σημαίνει ότι, με έναρξη στις 23:00, η ολοκλήρωσή της αναμένεται μετά τα μεσάνυχτα, κάτι που οι οικογένειες και οι θεατές που χρησιμοποιούν μέσα μεταφοράς χρειάζεται να λάβουν υπόψη.

Επειδή η εκδήλωση γίνεται σε υπαίθριο χώρο, οι επισκέπτες μπορούν να ελέγξουν πριν ξεκινήσουν τυχόν νεότερη οργανωτική ενημέρωση. Τα βασικά ανακοινωμένα στοιχεία είναι η σημερινή ημερομηνία, η ώρα 23:00, η ελεύθερη είσοδος και η αυλή του 2ου Γυμνασίου.

Ένα από τα τελευταία βράδια του θερινού προγράμματος

Το φετινό πρόγραμμα του Cine Σχολείο ολοκληρώνεται στις 30 Αυγούστου. Η αποψινή προβολή βρίσκεται επομένως στις τελευταίες βραδιές της καλοκαιρινής κινηματογραφικής περιόδου και δίνει στο κοινό μία ακόμη ευκαιρία για υπαίθριο σινεμά πριν κλείσει ο κύκλος.

Η δωρεάν πρόσβαση και η τοποθεσία μέσα στην πόλη κάνουν την προβολή μια εύκολη επιλογή εξόδου για κατοίκους της Αγίας Παρασκευής και των γύρω περιοχών. Η ώρα των 23:00 ταιριάζει σε όσους αναζητούν μια πιο αργή, βραδινή κινηματογραφική εμπειρία κάτω από τον ανοιχτό ουρανό.

Για περισσότερες φωτογραφίες, άμεσα και καθημερινά φωτορεπορτάζ επικαιρότητας και όχι μόνο, μπορείτε να επισκεφθείτε το toklik.gr.