Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ: Ο Γιώργος Σουλιώτης θα είναι ο προπονητής μπάσκετ

0
121
Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ: Ο Γιώργος Σουλιώτης θα είναι ο προπονητής μπάσκετ
Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ: Ο Γιώργος Σουλιώτης θα είναι ο προπονητής μπάσκετ
διαφήμιση

Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ: Ο Γιώργος Σουλιώτης θα είναι ο προπονητής μπάσκετ

Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ: Ο Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ ανακοινώνει την πρόσληψη του προπονητή Γιώργου Σουλιώτη. Ο νεαρός τεχνικός αναλαμβάνει άμεσος συνεργάτης του πρώτου προπονητή της ανδρικής ομάδας Γιώργου Διαμαντόπουλου.
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καλωσορίζει το Γιώργο Σουλιώτη και του εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του.

Λίγα λόγια για το Γιώργο Σουλιώτη

Ο Γιώργος Σουλιώτης γεννήθηκε το 1991 και σπούδασε στα ΤΕΦΑΑ στην Αθήνα, αποφοιτώντας το 2015 με ειδικότητα στο μπάσκετ. Είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης ενώ κατέχει και δίπλωμα προπονητή FIBA.

Είναι μέλος του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής Εφήβων από το καλοκαίρι του 2017 και έχει εργαστεί ως βοηθός προπονητή στην ΑΕ Ψυχικού (Α2 σεζόν 2017-18) ενώ την ίδια αγωνιστική περίοδο ήταν και πρώτος προπονητής στη γυναικεία ομάδα του Αρίωνα Αμαρουσίου. Την περυσινή σεζόν ήταν βοηθός προπονητή στην ΑΕΝ Κηφισιάς. Έχει επίσης εργαστεί στις ακαδημίες μπάσκετ του ΑΣΕ Δούκα και του Γ.Σ. Αμαρουσίου.

Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ: Ο Γιώργος Σουλιώτης θα είναι ο προπονητής μπάσκετ
Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ: Ο Γιώργος Σουλιώτης θα είναι ο προπονητής μπάσκετ
Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ: Λίγα λόγια για τον σύλλογο 

Ο Αθλητικός Σύλλογος Παπάγου γεννήθηκε το 1966 στη νεοσύστατη τότε συνοικία των αξιωματικών, εξ ου και το όνομα «Στρατηγοί» που αποτελεί συνώνυμο της ομάδας μέχρι και σήμερα.
Έμβλημα της ο κεραυνός που εμπνεύστηκε ο Μαργαρίτης Παναγιωτίδης από τη Θύελλα, μία ανεπίσημη ομάδα του προαστίου πρόδρομο του σημερινού Παπάγου.
Αρχαιότερο τμήμα του είναι το ποδόσφαιρο που από το 1967 αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα της Αθήνας. Το τμήμα έχει βραβευτεί πολλές φορές για το ήθος του ενώ έχει αναδείξει κατά καιρούς σπουδαία ταλέντα (πχ Άκης Ζήκος, Νίκος Χονδροκούκης).

Η εξαιρετική δουλεία στις ακαδημίες είναι αυτή που χαρακτηρίζει τον ποδοσφαιρικό Παπάγο ενώ πλέον η ανδρική ομάδα αποτελείται από γηγενείς παίκτες.

Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ:  Το ανδρικό τμήμα βόλεϊ

Το 1981 φτιάχτηκε το ανδρικό τμήμα βόλεϊ το οποίο σταμάτησε τις δραστηριότητες του στα μέσα της πρώτης δεκαετίας του 2000. Όλα αυτά τα χρόνια, κυρίως στη δεκαετία του 1980, πέρασαν εξαιρετικοί παίκτες από το τμήμα ενώ κορυφαία αθλητική στιγμή ήταν η παρουσία της ομάδας το 1984 στη τότε δυνατή Β’ Εθνική κατηγορία.

Το γυναικείο τμήμα βόλεϊ έχει ξεχωριστή παρουσία στις τάξεις του Αθλητικού Συλλόγου Παπάγου! Το 1983 δημιουργήθηκε η πρώτη ομάδα και στα μέσα της δεκαετίας του 1990 έγινε το μεγάλο μπαμ.

Στη διοίκηση του τμήματος έρχεται ο Παπαγιώτης Χρήστος Καραλής που με την πολύτιμη βοήθεια της ακούραστης εργάτριας του συλλόγου, αείμνηστης Μαίρης Υφαντή, οργανώνουν τα πάντα στην εντέλεια.

Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ: Η είσοδος την Α1 το 97-78

Τα αποτελέσματα δεν αργούν να έρθουν: σεζόν 94-95 πρωταθλήτρια Α’ Αθηνών, σεζόν 95-96 πρωταθλήτρια Β΄ Εθνικής κατηγορίας ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά η Α2 αποδεικνύεται λίγη για να κρατήσει τον δυνατό Παπάγο. Η ομάδα κατακτά εύκολα την 1η θέση και κερδίζει το εισιτήριο για την Α1 όπου και παίζει τη σεζόν 97-98.

Προς τα τέλη της πρώτης δεκαετίας του 2000 το τμήμα άρχισε να χάνει λίγο από την αίγλη του, ωστόσο κατάφερε μέσω σκληρής δουλείας να επανέλθει στο υψηλό επίπεδο.

Μέσα σε τέσσερα χρόνια η ομάδα κέρδισε δύο ανόδους (πρωταθλήτρια Β΄ Αθηνών, πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Αθηνών τη σεζόν 2012-2013), ξαναπαίζοντας στην Α2 Εθνική κατηγορία με παίκτριες που ως επί το πλείστων προέρχονταν από τα τμήματα υποδομής.

Ο σύλλογος διαθέτει ακόμη τμήματα γυναικείου μπάσκετ, τένις και σκάκι.