7 διακοσμητικά λάθη στο σπίτι που το κάνουν να φαίνεται κιτς και ντεμοντέ

0
405

7 διακοσμητικά λάθη στο σπίτι που το κάνουν να φαίνεται κιτς και ντεμοντέ

Ξεπερασμένες διακοσμητικές συνήθειες: Πολλές φορές αναρωτιέστε για πιο λόγο δεν φαίνεται να είναι σύγχρονο το εσωτερικό του σπιτιού σας. Δηλαδή, δεν βρίσκεται μέσα στη μόδα. Υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό και τη δίνουν, οι ειδικοί. Παρακάτω βρίσκεται η σχετική λίστα με τις κακές συνήθειες διακόσμησης. Αναλυτικότερα:

Συμβουλές για το σπίτι: Ακολουθούν έξι ξεπερασμένες διακοσμητικές συνήθειες, που πρέπει να αποφεύγετε

– Επεξεργασμένα έπιπλα: Τα vintage έπιπλα είναι στη μόδα αλλά καλύτερα να μην το παρακάνετε με την επεξεργασία παλιών επίπλων. Πλέον φαίνεται να είναι μόδα οι diy δημιουργίες από παλιά έπιπλα. Μπορείτε να έχετε ένα ξύλινο έπιπλο που να φαίνεται παλιό, αλλά προτιμήστε να είναι βαμμένο σε ένα ενιαίο χρώμα παρά να έχετε ένα έπιπλο τόσο πολύ ξυσμένο που φαίνεται σαν να έχει ξεμείνει από την προγιαγιά σας.

– Industrial διακόσμηση: Ωραία η industrial διακόσμηση αλλά ζούμε στην εποχή της μίνιμαλ μόδας στον χώρο της διακόσμησης και αν θέλετε industrial (βιομηχανική) διακόσμηση μπορείτε να το πετύχετε χωρίς υπερβολές. Δείτε εδώ πώς θα το καταφέρετε.

Συμβουλές για το σπίτι: Κι άλλες ξεπερασμένες διακοσμητικές συνήθειες, που πρέπει να αποφεύγετε

– Ανοξείδωτες συσκευές: Αν και κάποιοι λένε πως επιστρέφουν στη μόδα, οι συγκεκριμένες συσκευές έχουν το κακό να γεμίζουν δαχτυλιές και λεκέδες. Βέβαια, καθαρίζονται πιο εύκολα από άλλα υλικά, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να ζείτε μέσα σε μια κουζίνα που μοιάζει με εστιατορίου.

– Υπερβολή στο καρό: Ωραίο το καρό σε λεπτομέρειες όπως τραπεζομάντιλα, κουρτινάκια και διακοσμητικά αλλά μην το παρακάνετε με τη χρήση του γιατί το αποτέλεσμα θα είναι πολύ βαρύ και άλλωστε πρόκειται για μία μόδα που έρχεται και φεύγει συνεχώς.

Συμβουλές για το σπίτι: Οι υπόλοιπες ξεπερασμένες διακοσμητικές συνήθειες, που πρέπει να αποφεύγετε

– Φλοράλ: Το φλοράλ, όπως και το καρό, έχει τις στιγμές του. Αυτή την εποχή το φλοράλ αποτελεί μόδα που εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε κιτς τρεντ. Η υπερβολή άλλωστε δεν ταιριάζει σε κανένα τρεντ σημερινό ή χθεσινό. Αποφύγετε λοιπόν τα έντονα φλοράλ σε μεγάλες επιφάνειες και προτιμήστε να τα βάλετε σε πιο διακριτικά σημεία.

– Ποδιές’ στις κουρτίνες: Κάποια εποχή ήταν μόδα να βάζουμε ‘ποδιές’ στις κουρτίνες μας. Πλέον θεωρείται ένα από τα πιο ξεπερασμένα κιτς trends και δεν το βάζουν ούτε σε παλάτια.