Η Δημοτική Συμμαχία για το Τεχνικό Πρόγραμμα: Καρμπόν πρακτικές και μεθοδεύσεις της περιόδου 2007 – 2010 από τη Δήμαρχο

0
76
διαφήμιση

Η δημοτική παράταξη στο δήμο Πεντέλης “Δημοτική Συμμαχία” με ανακοίνωσή της και με αφορμή την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος, καταγγέλλει τόσο την δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά, ότι εφαρμόζει “Καρμπόν πρακτικές και μεθοδεύσεις της περιόδου 2007 – 2010″, όσο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Λουκά Μακρή, ως “Πολιτικά και θεσμικά εκτεθειμένος”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ψήφιση τεχνικού προγράμματος 2020 Δήμου Πεντέλης

Καρμπόν πρακτικές και μεθοδεύσεις της περιόδου 2007 – 2010 από τη  Δήμαρχο.

Πολιτικά και θεσμικά εκτεθειμένος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Χωρίς συγκρότηση επιτροπής διαβούλευσης, χωρίς καμία επικοινωνία με την αντιπολίτευση, που αποτελεί και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, η μειοψηφία της συνδιοίκησης του Δήμου Πεντέλης Κεχαγιά – Παλαιοδήμου συνεπικουρούμενη από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λ. Μακρή, απέκλεισε από τη διαδικασία κατάθεσης συνθετικής ή εναλλακτικής πρότασης για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος την αντιπολίτευση και όλους τους δημότες.

Η αλαζονεία της Δημάρχου και η μεθόδευση του Προέδρου, που ήταν ενήμερος για τη δυνατότητα κατάθεσης και εναλλακτικής –ων  προτάσεων, αλλά παρέλειψε ως μη όφειλε, να ενημερώσει όλες τις παρατάξεις, οδήγησαν σε τερατογέννεση τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Η πρόταση της συνδιοίκησης απερρίφθη με ψήφους 16 κατά και 14 υπέρ, αλλά το τεχνικό πρόγραμμα πέρασε ως η συνδιοίκηση ήθελε, λόγω στρεβλών εγκυκλίων του ΥΠΕΣ, με κύρια χαρακτηριστικά τα συνεχιζόμενα έργα της προηγούμενης Διοίκησης κατά 95 % επιχορηγούμενα από πόρους ΕΣΠΑ και Περιφέρειας και όχι δημοτικούς, και νέα έργα και μελέτες προτεινόμενα από τη σημερινή Διοίκηση με κύρια χαρακτηριστικά τη χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους και τον κατακερματισμό των μελετών σε μια διαδικασία  βιομηχανίας απευθείας αναθέσεων.

Όλες  σχεδόν 24.800€ στο όριο της απευθείας ανάθεσης !!

Η Δήμαρχος έχασε μια μεγάλη ευκαιρία χθες, που με σύνεση σύσσωμη η αντιπολίτευση της την πρόσφερε απλόχερα. Να ενώσει και να συνθέσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν μπόρεσε όμως να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Έκανε την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος ενδοοικογενειακή υπόθεσή της με τον κ. Παλαιοδήμο.  Δίχασε και πόλωσε. Από εδώ και μπρος η ευθύνη  δική της.

Όσο για τον Πρόεδρο, απέδειξε ότι είναι Πρόεδρος της Συνδιοίκησης και όχι του Δημοτικού Συμβουλίου.