2ο Δημοτικό:Πρακτικά 6ης Ανοικτής Τακτικής Συνεδρίασης ΔΣ

0
546
2ο ΔημοτικόΠρακτικά 6ης Ανοικτής Τακτικής Συνεδρίασης ΔΣ
2ο ΔημοτικόΠρακτικά 6ης Ανοικτής Τακτικής Συνεδρίασης ΔΣ
Ακολουθήστε μας στα social media
2ο ΔημοτικόΠρακτικά 6ης Ανοικτής Τακτικής Συνεδρίασης ΔΣ
2ο ΔημοτικόΠρακτικά 6ης Ανοικτής Τακτικής Συνεδρίασης ΔΣ

2ο ΔημοτικόΠρακτικά 6ης Ανοικτής Τακτικής Συνεδρίασης ΔΣ 2ο Δημοτικό:Πρακτικά 6ης Ανοικτής Τακτικής Συνεδρίασης ΔΣ

Πρακτικά 6ης Ανοικτής Τακτικής Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού (17/04/19)

 

1) Ενημέρωση για την προσπάθεια εξασφάλισης ηχοσυστήματος για την καλοκαιρινή γιορτή

Το θέμα της αγοράς ηχοσυστήματος δεν τέθηκε ούτε στην 3η Συνεδρίαση της  Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. της 01/04/19. Για τα αιτήματα αγοράς ή ενοικίασης περιμένουμε ακόμη γραπτές απαντήσεις. Το συμβούλιο διδασκόντων αποφάσισε να πραγματοποιηθεί καλοκαιρινή γιορτή στον χώρο του σχολείου μας, την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019. Μετά από την προτροπή του κ. Πετράκη ότι μπορούμε, μαζί με την εξέδρα που ζητούν τα σχολεία από τον Δήμο για την καλοκαιρινή γιορτή, να αιτηθούμε και να δανειστούμε ταυτόχρονα το ηχοσύστημά του για την ημέρα εκείνη, έγινε αίτηση στον Δήμο από τον Σύλλογο και τη διεύθυνση του σχολείου στις 08/04/19. Έχουμε επικοινωνήσει με το αρμόδιο τμήμα της Τεχνικής Υπηρεσίας και θα βρισκόμαστε σε επαφή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

2) Απολογισμός και εκτίμηση δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων. Προγραμματισμός εκδήλωσης 15/05/19 και γιορτής δραστηριοτήτων 14/06/19

Τόσο η Εκδήλωση για το Παιδικό Λογοτεχνικό Βιβλίο (Κυριακή 31/03/19), όσο και η Εκδρομή στην Πάρνηθα (Σάββατο 13/04/19), στέφθηκαν με επιτυχία και ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους. Έδωσαν γνώσεις, πολλά ερεθίσματα και χαρά σε μαθητές του σχολείου μας, κάτι που ήταν και το βασικό ζητούμενο. Τα παιδιά μέσω αυτών των δραστηριοτήτων έχουν τη δυνατότητα να συναντιόνται και να μοιράζονται ποιοτικό χρόνο με τους συμμαθητές και φίλους τους εκτός των σχολικών ωρών.

Σχετικά με την εκδήλωση «Παρατηρώ τον ουρανό μέσα από την αυλή του σχολείου μου» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15/05/19 το απόγευμα, σχεδιάστηκε να προχωρήσουμε στην δημιουργία της αφίσας με τα στοιχεία της εκδήλωσης και να έρθουμε εκ νέου σε επαφή με την Αστρονομική Ένωσης Σπάρτης που την έχει αναλάβει. Η πρόσκληση θα γίνει αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, οπότε θα ανακοινωθούν και οι λεπτομέρειες. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αρχικά κάποια παρουσίαση σε προτζέκτορα από τους αστρονόμους και στη συνέχεια, μόλις νυχτώσει, παρατήρηση του ουρανού μέσα από τηλεσκόπια που θα έχουν στηθεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας.

Η καλοκαιρινή γιορτή των δραστηριοτήτων του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14/06/19 στις 6.00μμ. Θα περιλαμβάνει την παράσταση «Η λίμνη των κύκνων» στο αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης του Δημαρχείου Χολαργού, με πρωταγωνιστές την ομάδα του θεατρικού παιχνιδιού, έκθεση έργων ζωγραφικής και κεραμικής που έφτιαξαν τα παιδιά στις αντίστοιχες δραστηριότητες εικαστικών και κεραμικής, στον εκθεσιακό χώρο απέναντι από το αμφιθέατρο και κεράσματα στο φουαγιέ. Οργανώθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος της εκδήλωσης (δώρα δασκάλων, ηχολήπτης, κεράσματα κλπ). Επίσης συζητήθηκε η ημερομηνία της γενικής πρόβας του θεατρικού και οι ημέρες αναπλήρωσης των απογευματινών μαθημάτων που θα χαθούν λόγω των δημοτικών εκλογών.

Σχετικά με την σχολική καλοκαιρινή γιορτή στη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι οικονομικές δυνατότητες του Συλλόγου, προκειμένου να οργανωθούν πιθανώς και άλλα πράγματα.

3) Αναμνηστικά σχολικής χρονιάς

Αποφασίστηκε να πάρουμε και άλλες προσφορές για την ομαδική φωτογράφιση των τμημάτων, τα αναμνηστικά της ΣΤ’ Δημοτικού και την εκτύπωση των αναμνηστικών που δίνονται στο τέλος του σχολικού έτους.

4) Ενημέρωση για τις δραστηριότητες και τον προγραμματισμό της Ένωσης Γονέων Δήμου Παπάγου – Χολαργού και της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής

Ενημερωθήκαμε για τη σύσταση  τεσσάρων επιτροπών, των Υλικοτεχνικών αναγκών των σχολείων, της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την οργάνωση Δράσεων – Εκδηλώσεων.

Επίσης το ΔΣ της Ένωσης στη συνεδρίαση του της 18/04/19 πήρε την απόφαση να συμμετέχει στην κινητοποίηση της ΑΣΓΜΕ στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, Μ.Δευτέρα 22/04/19 στις 18.30, με αφορμή την κατάθεση του Νομοσχεδίου για την Παιδεία και για το Νέο Λύκειο.