21ος Δρόμος βουνού Υμηττός 2020: Από τον δήμο Παπάγου -Χολαργό

0
507

21ος Δρόμος βουνού Υμηττός 2020: Από τον δήμο Παπάγου -Χολαργό

21ος Δρόμος βουνού Υμηττός 2020: Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο 21ος Δρόμος Βουνού-Υμηττός 2020 που διοργανώθηκε από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Αθήνας.

Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι από τους σημαντικότερους πανελλαδικά, για αυτό συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες, αλλά και απλοί πολίτες από όλη την Ελλάδα.

Η διαδρομή είναι 21 χιλιόμετρα και διεξάγεται σε άσφαλτο και σκληρό χωματόδρομο, με υψομετρική διαφορά 350μ., θεωρείται, δε, δρόμος δύσκολος με τεχνικές ιδιαιτερότητες, αλλά και με προχωρημένες απαιτήσεις από πλευράς φυσικής κατάστασης για τους αθλητές.

Οι συμμετέχοντες, φέτος, υπερέβησαν τους 400.

Όλα τα στελέχη και το προσωπικό του ΔΟΠΑΠ, αλλά και πολλοί εθελοντές, κυρίως από την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ, του Βύρωνα, της Καισαριανής και  της Ηλιούπολης, όπως επίσης και τους Προσκόπους, που εργάστηκαν για την άρτια διοργάνωση, τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Υπήρχε ιατρική υποστήριξη, καθώς και σταθμοί υποστήριξης και περισυλλογής των αθλητών που εγκατέλειπαν τον αγώνα.

Επίσης, υπήρχε συνεργείο καθαρισμού, το οποίο ακολουθούσε τη διαδρομή των αθλητών και δύο ώρες μετά το τέλος της διοργάνωσης όλα τα απορρίμματα που προήλθαν από την υποστήριξη των δρομέων είχαν περισυλλέγει.

Η εκκίνηση δόθηκε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 10:00 το πρωί από το Β’ Δημοτικό Στάδιο Χολαργού, (πίσω από το Κλειστό Γυμναστήριο “Αντώνης Τρίτσης”) και ο τερματισμός έγινε στο ίδιο σημείο.

Οι δρομείς είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το πευκόδασος του Υμηττού, να δούνε από ψηλά τον Ευβοϊκό και Σαρωνικό Κόλπο, την Αθήνα με την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, τους ορεινούς όγκους της Πάρνηθας και Πεντέλης, τον κάμπο των Μεσογείων, πέρασαν δίπλα από το Σπήλαιο του Λέοντα και γενικά η συνεχής εναλλαγή των παραστάσεων άφησε στους δρομείς αξέχαστες παραστάσεις.

Κεντρικό σύνθημα του 21ου Δρόμου Βουνού ήταν: “Σεβασμός στη Φύση και στο Βουνό”.

Ο φετινός Δρόμος Βουνού ήταν αφιερωμένος στον συνδημότη μας, Νίκο Κατσαρό που “έφυγε” ξαφνικά και αναπάντεχα σε ηλικία 55 ετών.

 Ο Νίκος Κατσαρός συμμετείχε σταθερά σε όλες τις δρομικές διοργανώσεις του Δήμου, είχε δηλώσει συμμετοχή και για τον συγκεκριμένο δρόμο και ως φανατικός άλλωστε του είδους άφησε την τελευταία του πνοή σε μια τέτοια διοργάνωση 150 μέτρα μετά την εκκίνηση στη Φιλοθέη, την προηγούμενη Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020.

Τέλος, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αναφορά σε κάποιους συμπολίτες μας, οι οποίοι πριν 21 χρόνια το 1999 ήλθαν στον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό που ήμουν Αντιπρόεδρος, με Πρόεδρο τον Δήμαρχο κ. Σκούρτη Χαράλαμπο και μας έκαναν την πρόταση διεξαγωγής του συγκεκριμένου αγώνα την οποία την κάναμε αποδεκτή.

Οι συμπολίτες μας που έκαναν τη σχετική πρόταση και βοήθησαν σημαντικά για την υλοποίησή της, ήταν οι κ.κ. Δεσπούντης Νικ., Κατσαρέλης Δημ., Δραμυτινός Γ., Σταματόπουλος Γ. και ο αείμνηστος κορυφαίος ορειβάτης, Τζιβελέκας Κώστας, ο οποίος δεν έμενε στον Χολαργό και το 2004 ήταν επικεφαλής της ομάδας που πάτησε την “στέγη του κόσμου”, το Έβερεστ.

Δείτε το βίντεο από την εκκίνηση

Δείτε φωτογραφίες

 

 

μη