Φεβρουάριος 2020 ατυχήματα: Στατιστικά στοιχεία τροχαίων και παραβάσεων
Φεβρουάριος 2020 ατυχήματα: Κατά το μήνα Φεβρουάριο 2020, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 519 τροχαία ατυχήματα με 622 παθόντες και ειδικότερα:
-
9 θανατηφόρα με 9 νεκρούς,
-
10 σοβαρά με 12 σοβαρά τραυματίες,
-
500 ελαφρά με 601 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.
Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν -24.203- παραβάσεις από τις οποίες -650- σε βαθμό πλημμελήματος.
Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:
-
1.016 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι -94- ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
-
2.398 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
-
253 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
-
696 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
-
615 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,
-
670 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.
Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.
















































































