Νέα Ιωνία: Στο ρυθμό της Αποκριάς και της Τσικνοπέμπτη

0
755
Ακολουθήστε μας στα social media

Νέα Ιωνία: Στο ρυθμό της Αποκριάς και της Τσικνοπέμπτη

Νέα Ιωνία: Ο Δήμος Νέας Ιωνίας σας προσκαλεί σε γλέντι με ζωντανή λαϊκή ορχήστρα την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 από τις 6 μ.μ. στον πεζόδρομο Παλαιών Πατρών Γερμανού. Ελάτε να ξεφαντώσουμε όπως το καλεί το έθιμο με γεύσεις, ήχους και πολύ χορό!

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 από τις 11 το πρωί χορεύουμε σε ρυθμούς latin και αναβιώνουμε παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα (γαϊτανάκι, σκούπα κ.ά) στον πεζόδρομο Παλαιών Πατρών Γερμανού. Συνδιοργάνωση: Ο.Π.Α.Ν., Σωματείο Ινεπολιτών Κασταμονιτών.

Νέα Ιωνία: Στο ρυθμό της Αποκριάς και της Τσικνοπέμπτη
Νέα Ιωνία: Στο ρυθμό της Αποκριάς και της Τσικνοπέμπτη

Μετά από τις αναρτήσεις για το θέμα των άρτων, σας ενημερώνουμε ότι: Από το 2015 έως και σήμερα που εκδόθηκε νέα εγκύκλιος, η γιορτή των Τριών Ιεραρχών ήταν σχολική αργία, ο εκκλησιασμός μαθητών και εκπαιδευτικών ήταν προαιρετικός και η αρτοκλασία γινόταν από την εκκλησία χωρίς ανάμειξη του Δήμου.

Με την φετινή εγκύκλιο, η μέρα θεωρείται σχολική γιορτή και δίνεται στα σχολεία η επιλογή μεταξύ εκκλησιασμού και άλλων εκδηλώσεων στον χώρο του σχολείου.

Ως εκ τούτου δόθηκε η απάντηση στα σχολεία που ρωτούσαν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για αγορά αρτιδίων καθώς ούτε προβλεπόταν ούτε προβλέπεται κάτι τέτοιο. Από πού προκύπτει η υποχρέωση του Δήμου για αγορά αρτιδίων;

Επιπλέον είναι ευνόητο ότι ο Δήμος διαθέτει τα χρήματα στα σχολεία για τις καθημερινές τους ανάγκες κι όχι για περιπτώσεις που «προκύπτουν» στην πορεία και γίνονται αντικείμενα πολιτικής εκμετάλλευσης και διαστροφής της αλήθειας.

Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’/θμιας Εκπαίδευσης
Αγγελική Δούκα

Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’/θμιας Εκπαίδευσης
Ουρανία Χρυσανθοπούλου