Κορονοϊός: 28 νεκροί, 74 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στα 966 στο σύνολο

0
451
Ακολουθήστε μας στα social media

Κορονοϊός: 28 νεκροί, 74 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στα 966 στο σύνολο

Κορoνοϊός: Τα στοιχεία από τον τελευταίο απολογισμό για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα από τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ Σωτήρη Τσιόδρα. Το τελευταίο 24ωρο ακόμη 74 άτομα επιβεβαιώθηκαν ως νοσούντες από τον ιό.

Νέα αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα περιλαμβάνει ο απολογισμός του 24ωρου για την πανδημία.

Κορονοϊός: 28 νεκροί, 74 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στα 966 στο σύνολο
Κορονοϊός: 28 νεκροί, 74 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στα 966 στο σύνολο

Κορονοϊός Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Παρασκευής, τα νέα κρούσματα είναι 74 με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 966, ενώ 28 είναι τα θύματα του ιού, καθώς κατέληξαν ακόμη δύο ασθενείς.

65 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως οι περισσότεροι είναι άνδρες με ιατρικό ιστορικό.

Όσον αφορά τους νεκρούς, οι 23 είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη.

Συνολικά μέχρι στιγμής, έχουν διενεργηθεί 13.477 τεστ, δήλωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ.

Στα ευχάριστα νέα από την τακτική ενημέρωση, έγινε γνωστό πως 4 ασθενείς αποσωληνώθηκαν λόγω βελτίωσης της υγείας τους καθώς και ότι οι ασθενείς που έλαβαν εξιτήριο ανήλθαν σε 52. Ο καθηγητής στάθηκε και στην περίπτωση της μητέρας που είχε γεννήσει στο «Αττικόν» και είχε βρεθεί θετική στον ιό, η οποία περιλαμβάνεται σε όσους πήραν εξιτήριο. Κάνοντας ειδική μνεία στους τέσσερις που αποσωληνώθηκαν, ο διακεκριμένος επιστήμονας διευκρίνισε ότι ήταν ηλικίας 52 έως 67 ετών καθώς και ότι οι δύο εξ αυτών είχαν σοβαρά υποκείμενα προβλήματα. Ο ίδιος έκανε λόγο για «μία ευχάριστη εξέλιξη. Ευελπιστούμε να δούμε και άλλους να γυρίζουν τα σπίτια τους».

Εξάλλου, ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικές τις επόμενες εβδομάδες αν και έκανε λόγο για «ελεγχόμενη» τροχιά του ιού στη χώρα μας.

Επιπλέον τόνισε ότι κανείς δεν έχει ανοσία από τη νόσο, και ότι αυτή θα αποκτάται σταδιακά.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Πέμπτη, τα διεγνωσμένα κρούσματα του Covid-19 στη χώρα μας ανήλθαν σε 892.