Κολλέγιο Ψυχικού: Αγωνία για τους μαθητές που επέστρεψαν απο Λονδίνο

0
905
Ακολουθήστε μας στα social media

Κολλέγιο Ψυχικού: Αγωνία για τους μαθητές που επέστρεψαν απο Λονδίνο

Κολλέγιο Ψυχικού: Λίγο πριν τις 11 το βράδυ επέστρεψαν στην Αθήνα οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών που βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο με την κόρη της 40χρονης, η οποία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Οι μαθητές μεταφέρθηκαν αρχικά στο υγειονομείο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και, σύμφωνα με πληροφορίες πέντε εξ αυτών παρουσιάζουν έντονο βήχα και πυρετό.

Οι γονείς που περίμεναν εναγωνίως την άφιξη των παιδιών τους συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα των αφίξεων.

Αμέσως μετά από την αποβίβασή τους από το αεροσκάφος, σχηματίστηκαν δύο ομάδες των 98 παιδιών, εξετάστηκαν όλα με θερμόμετρο ενώ τους έγιναν και ερωτήσεις από το ιατρικό προσωπικό.

Για τα πέντε παιδιά που παρουσιάζουν βήχα και πυρετό κλήθηκαν στο αεροδρόμιο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς εκκρεμούσε η απόφαση αν θα μεταφέρονταν σε νοσοκομείο ή στα σπίτια τους. Τελικά, αποφασίστηκε να μεταβούν στις οικείες τους, να λάβουν όλα τα μέτρα προστασίας, όπως να είναι απομονωμένα στο δωμάτιό τους και να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους και το πρωί του Σαββάτου, με ευθύνη των γονιών τους, να μεταβούν σε ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς, δηλαδή το Αττικό ή το Σωτηρία, προκειμένου να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Όπως είναι γνωστό, στο Λονδίνο έχουν παραμείνει η κόρη της 40χρονης και άλλος ένας μαθητής.

Υπενθυμίζεται ότι 100 μαθητές είχαν πάει εκδρομή στο Λονδίνο, για να δουν πανεπιστήμια στα οποία θα φοιτήσουν σε ενάμιση χρόνο.

Από τα 100 τα δύο που παρουσίαζαν τα πιο βαριά συμπτώματα παρέμειναν στο Λονδίνο, αναμένοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους από το σύστημα υγείας της χώρας.