Επίθεση με Μαχαίρι στην Ακρόπολη – Δύο Αμερικανοί Τουρίστες Τραυματίστηκαν

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης 21 Ιουλίου στην περιοχή της Ακρόπολης, όταν άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο Αμερικανούς τουρίστες κοντά στη νότια είσοδο του αρχαιολογικού χώρου, απέναντι από το Μουσείο Ακρόπολης.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο δράστης είχε προηγουμένως προκαλέσει ανησυχία σε περαστικούς, καθώς φέρεται να απειλούσε πολίτες κρατώντας μαχαίρι. Λίγο αργότερα επιτέθηκε σε ένα ζευγάρι Ελληνοαμερικανών τουριστών, τραυματίζοντάς τους. Η γυναίκα υπέστη ελαφρά τραύματα, ενώ ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρότερα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή ιατρικής φροντίδας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ οι τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες πριν διακομιστούν σε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Οι αρχές διερευνούν τα ακριβή αίτια της επίθεσης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας ενδέχεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τα κίνητρά του.

Παρά το περιστατικό, η λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης και του Μουσείου Ακρόπολης συνεχίστηκε κανονικά, χωρίς να διακοπεί η πρόσβαση των επισκεπτών. Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση από την Ελληνική Αστυνομία.