Βασίλης Γιαννακόπουλος: Η ανέγερση του δημαρχείου Αγ.Παρασκευής που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα

0
558
Ακολουθήστε μας στα social media
Εμβληματικές παρεμβάσεις που πρόκειται να αλλάξουν την εικόνα της Αγίας Παρασκευής με τη χρηματοδότηση της Περιφέρεια Αττικής βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαμε, στις 21/05/2020, μαζί με τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη και το Δήμαρχο Βασίλειο Ζορμπά.
Ειδικότερα, συζητήσαμε την επίσπευση των διαδικασιών για την κατασκευή του νέου Δημαρχείου, το οποίο κατά την πρώτη μου θητεία ως Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής έγινε διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και κατά τη δεύτερη ολοκληρώθηκαν οι σχετικές μελέτες.
Συζητήσαμε, επίσης την ανέγερση ενός σύγχρονου παιδικού σταθμού στην πόλη, καθώς και την ανάπλαση και αποκατάσταση εκ βάθρων της κεντρικής οδού Δερβενακίων, η οποία λόγω συχνών καθιζήσεων εγκυμονεί κινδύνους για τους πολίτες.
Ο Περιφερειάρχης επισήμανε ότι μόνο μέσα από τη δημιουργική μας συμπόρευση με τους Δήμους της Αττικής θα καταφέρουμε να αναβαθμίσουμε ποιοτικά τη ζωή των πολιτών και να εκσυγχρονίσουμε την εικόνα των πόλεων μας. Σημείωσε, επίσης, ότι η Περιφέρεια δίνει πολύ μεγάλη σημασία και έχει ως προτεραιότητα τα έργα αποκατάστασης ομβρίων υδάτων και ενημέρωσε τον κ. Ζορμπά πως δρομολογείται ένα ευρύ πρόγραμμα οδοποιίας και ασφαλτοστρώσεων σε όλους τους Δήμους, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν.
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής έθεσε και ζήτημα χρηματοδότησης για την ανάπλαση της πλατείας Αϊ Γιάννη, η οποία έχει υποστεί σημαντικές φθορές. Ο Περιφερειάρχης αναγνώρισε τη σημασία του έργου και επιφυλάχθηκε να εξετάσει τις δυνατότητες που υπάρχουν, βάσει του προϋπολογισμού της Περιφέρειας. Όπου υπάρχουν ώριμες μελέτες θα προχωρούμε με βάση το σχεδιασμό μας, προκειμένου γρήγορα να γίνονται έργα προς όφελος των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών του Περιφερειάρχη με τους Δημάρχους της Αττικής με στόχο να καταγραφούν οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών αλλά και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν με αναπτυξιακό πρόσημο, παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Βασίλης Σάρκουλας ,
ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγίας Παρασκευής Μιλτιάδης Κύρκος
και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής, Αλέξανδρος Καλογερόπουλος.