Χαράλαμπος Σκούρτης: Έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων

0
331
Ακολουθήστε μας στα social media

Χαράλαμπος Σκούρτης: Έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων

Χαράλαμπος Σκούρτης: Έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων ο Χαράλαμπος Σκούρτης ο δήμαρχος Χολαργού που για 20 χρόνια ήταν δήμαρχος την πόλης του Χολαργού. Ένας από τους καλύτερους δημάρχους που είχαν περάσει από τον δήμο Χολαργού, εξ άλλου το αποδεικνύει και τα χρόνια που ο κόσμος του έδειχνε την εμπιστοσύνη του για τον άρχοντα του δήμου.
Ο Χαράλαμπος Σκούρτης (γεν. Μυτιλήνη, Λέσβος, 30 Οκτωβρίου 1934) είναι Έλληνας συνταξιούχος οδοντίατρος, πρώην δήμαρχος Χολαργού ο μακροβιότερος στα χρονικά (1983 – 2002) καθώς και επίτιμος δήμαρχος της πόλης. Στέλεχος της τοπικής αυτοδιοικησης επί 32 συνεχόμενα έτη , έχει επίσης υπηρετήσει το θεσμό του “Συμπαραστάτη του Δημότη”.

Πολιτική σταδιοδρομία

Για πρώτη φορά εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Χολαργού στις εκλογές του 1978 και εν συνεχεία κέρδισε πέντε φορές τη δημαρχία της πόλης, με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές του 1982, 1986, 1990, 1994 και 1998. Κατά τη διάρκεια της 20ετούς παρουσίας του στο δημοτικό θώκο ανέλαβε, μεταξύ άλλων, διάφορες πρωτοβουλίες για την περιβαλλοντική προστασία του Υμηττού (ήταν ο εμπνευστής της δραστηριότητας “Δρόμος Βουνού”), ενώ διετέλεσε και πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του όρους, θέση για την οποία τιμήθηκε. Για την μακρόχρονη προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βραβεύτηκε από διάφορους φορείς, όπως η Ένωση Δημάρχων Αττικής κ.α., ενώ το Μάιο του 2015, με ομόφωνη απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο του ενοποιημένου Δήμου Παπάγου-Χολαργού του απένειμε τον τίτλο του Επιτίμου Δημάρχου Χολαργού.

Έργο

Επί των ημερών του Χαράλαμπου Σκούρτη δεσμεύτηκαν ή αγοράστηκαν διάφορα οικόπεδα, επί των οποίων εν-συνεχεία κατασκευάστηκαν το σχολικό συγκρότημα στο λόφο του Τσακού, το 3ο Γυμνάσιο Χολαργού, πέντε δημοτικά σχολεία, τρεις παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία, ενώ δημιουργήθηκε το κλειστό γυμναστήριο “Αντώνης Τρίτσης”, διαμορφώθηκαν πολλές πλατείες, ξεκίνησε η λειτουργία δύο ΚΑΠΗ, βελτιώθηκε σημαντικά το δίκτυο αποχέτευσης, εγκαινιάστηκε δημοτικός θερινός κινηματογράφος και κτίσθηκαν τόσο το Κοιμητήριο Χολαργού όσο και το Δημοτικό κατάστημα

Προσωπική ζωή

Η καταγωγή του Χαράλαμπου Σκούρτη είναι από τη Μυτιλήνη της Λέσβου. Είναι νυμφευμένος με την Λιούμπα Σκούρτη και έχουν αποκτήσει δυο γιους, ενώ είναι κάτοικος Χολαργού από το 1952.