Χαλάνδρι: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας

0
737
Ακολουθήστε μας στα social media

Χαλάνδρι: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας

Τα σωματεία και οι Φορείς του Χαλανδρίου καλούμε το Σάββατο 20/03/2021 και ώρα 12:00 στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους μαθητές, τη νεολαία, τις γυναίκες και όλους τους κατοίκους, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας στην υγεία, την παιδεία, την εργασία και το εισόδημά μας, ενάντια στην κρατική βία και καταστολή.

Στον ένα χρόνο της πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας, εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, έχει αφήσει γυμνό το δημόσιο σύστημα Υγείας, αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας, μετατρέποντάς το σε σύστημα της “μίας νόσου”. Τα κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας παραμένουν χωρίς εξοπλισμό και υποστελεχωμένα, αδυνατώντας να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Την ίδια στιγμή, ο ιδιωτικός τομέας Υγείας θησαυρίζει. Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία, φορτώνει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων για να ενισχύσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Χιλιάδες εργαζόμενοι είναι άνεργοι, τελούν σε αναστολή και έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα στο εισόδημά τους. Χιλιάδες εργαζόμενοι συνεχίζουν να δουλεύουν κακοπληρωμένοι, με απάνθρωπα ωράρια, χωρίς μέτρα προστασίας και με την εργοδοτική τρομοκρατία να χτυπά κόκκινο. Χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο.

Τα πανεπιστήμια είναι ένα χρόνο κλειστά. Τα σχολεία τα ανοίγουν όπως τα κλείνουν, χωρίς να ικανοποιήσουν κανένα αίτημα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων γιατί αυτά κοστίζουν.

Την ίδια στιγμή χαρίζει απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ στο δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στους επιχειρηματικούς ομίλους, με δάνεια, επιχορηγήσεις και διευκολύνσεις για να θωρακίσουν την κερδοφορία τους.

Και επειδή μας θέλουν με κλειστό το στόμα, για να επιβάλουν την αντιλαϊκή πολιτική τους  δυναμώνουν την καταστολή στους χώρους δουλειάς, στα Πανεπιστήμια και στις γειτονιές. Στις γειτονιές παρελαύνουν πάνοπλες ομάδες καταστολής (ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, Αύρες κλπ) που , χτυπούν, βρίζουν εργαζόμενους και νεολαία, όπως έγινε και στη λαϊκή του κάτω Χαλανδρίου.

Η αντιλαϊκή πολιτική βαδίζει χέρι – χέρι με την κρατική βία και καταστολή.

Δεν θα τους περάσει. Υπάρχει ελπίδα. Η απάντηση μας είναι μέσα από τον οργανωμένο, ταξικά προσανατολισμένο αγώνα με τα σωματεία μας. Τα συνδικάτα και τους φορείς του λαϊκού κινήματος.

Παλεύουμε για :

  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς αποζημιώσεις
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια
  • Έλεγχος στις μεγάλες Βιομηχανικές Μονάδες και Αποθήκες, στα Supermarket
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ανέργων
  • Ενάντια σε Κυβέρνηση και Επιχειρηματικούς Ομίλους που επιχειρούν να τσακίσουν τους μισθούς, τις συντάξεις, το ασφαλιστικό και εν γένει τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα την πανδημία
  • Να μπει τέλος στην αστυνομοκρατία και κρατική καταστολή

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20/03/2021 και ώρα 12:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

  • Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου (μέλος ΟΓΕ)
  • Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Παράρτημα Βόρειου Τομέα
  • Σύνδεσμος Συνταξιούχων Χαλανδρίου-Χολαργού-Ψυχικού