Χαλάνδρι: Εκδηλώσεις για την ημέρα της Γυναίκας

0
172

Χαλάνδρι: Εκδηλώσεις για την ημέρα της Γυναίκας

Χαλάνδρι: Εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας, βιβλία, εκθέσεις, χοροί συλλόγων, ενδιαφέρουσες ομιλίες- συζητήσεις. Στο Χαλάνδρι συμβαίνουν πολλά…

Τετάρτη 4 Μαρτίου  
Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλιοθήκης, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου

Θα διαβαστεί το βιβλίο «Ένα άλλο Μπρούκλιν», της Jacqueline Woodson, από τις εκδόσεις Πόλις. Καλεσμένη η μεταφράστρια του βιβλίου Άννα Μαραγκάκη.

Τετάρτη 4 Μαρτίου
Δωρεάν έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας

Δωρεάν έλεγχο αναπνευστικής λειτουργίας (σπιρομέτρηση) από το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής του Δήμου Χαλανδρίου σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία.

Από τις 9:00 έως τις 13.00, στο χώρο του Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής (Αισχύλου 28), κατόπιν ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους στο τηλ.:  210 6894444 (10:00 – 14:00).

Παρασκευή 6 Μαρτίου
Μαθητική Εικονική Επιχείρηση – 3ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου

Το 3ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου συμμετέχει στην έκθεση που διοργανώνει το ΣΕΝ, στο Mall Athens, παρουσιάζοντας τα προϊόντα του στο πλαίσιο της Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης. Θα τους βρείτε στο Level 0, περίπτερο 4.

Παρασκευή 6 Μαρτίου
Τα ΚΑΠΗ πάνε στο Μουσείο της Ακρόπολης

Τα ΚΑΠΗ Χαλανδρίου πραγματοποιούν επίσκεψη στο Μουσείο της  Ακρόπολης. Δηλώσεις συμμετοχής την Τετάρτη 4 Μαρτίου (10:00 – 12:00).

Παρασκευή 6 Μαρτίου
Έκθεση Ζωγραφικής-Γλυπτικής

Η γκαλερί  Χρυσόθεμις παρουσιάζει την ατομική έκθεση Ζωγραφικής – Γλυπτικής του Μάκη Βάγια. Εγκαίνια την Παρασκευή 6 Μαρτίου, στις 19:30. Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020.

Σάββατο 7 Μαρτίου
Γυναίκες της Προσφοράς στην Παιδεία του Χαλανδρίου (Παρουσίαση – Συζήτηση)

Πέντε γυναίκες που ζουν σήμερα στο Χαλάνδρι μιλούν για πέντε γυναίκες που έζησαν και έδρασαν στο Χαλάνδρι τον 20ο αιώνα, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη της Παιδείας και του Πολιτισμού της πόλης. Οι σύγχρονες Χαλανδραίες παρουσιάζουν άγνωστες πτυχές της ζωής γυναικών που με το παιδαγωγικό έργο,  την κοινωνική προσφορά και τις δωρεές τους «σφράγισαν» την τοπική ιστορία της εκπαίδευσης και όχι μόνο. Η εκδήλωση θα γίνει στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου (Αντιγόνης και Δαναΐδων), στις 7 το απόγευμα, με είσοδο ελεύθερη.

Τιμώμενες είναι οι: Καλλιόπη Μουστάκα – Αετοπούλου, Σεβαστή Καλλισπέρη, Ελισάβετ Μιχαηλίδου – Στεργιοπούλου, Αικατερίνη Καλογήρου – Μάνας και Τζίνα Μπαχάουερ.

Ομιλήτριες της εκδήλωσης είναι οι: Ιωάννα Αθανασάτου, Κική Γκότση, Γιώτα Μαλτεζοπούλου, Σταυρούλα Χριστουλάκη, Ρία Θεοδώρου.

Συντονίστρια της συζήτησης είναι η κοινωνική επιστήμων, δημοσιογράφος και εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα Οικογένειας και Ισότητας Ευγενία Κατούφα.

Κυριακή 8 Μαρτίου
Εφημερίς των Κυριών (Μουσικοθεατρική παράσταση)

Η τραγουδοποιός Ευσταθία  δημιουργεί  μια «θεατρική παράσταση μετά μουσικής», εμπνευσμένη από το θρυλικό έντυπο Εφημερίς των Κυριών, που εξέδωσε για πρώτη φορά στις 8 Μαρτίου του 1887 η Καλλιρρόη Παρρέν, με αποκλειστικά γυναικεία συντακτική ομάδα.

Συντελεστές

Έρευνα, σύνθεση κειμένων, πρωτότυπα κείμενα και μουσική: Ευσταθία
Σκηνοθεσία: Ανδρομάχη Μαρκοπούλου
Πιάνο: Χάρης Μπότσης
Μουσική επιμέλεια: Ευσταθία, Χάρης Μπότσης
Παίζουν: Ευσταθία, Ανδρομάχη Mαρκοπούλου, Χάρης Μπότσης, Νίκη Μαυροειδή

Η εκδήλωση θα γίνει στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου (Αντιγόνης και Δαναΐδων), στις 7 το απόγευμα, με είσοδο ελεύθερη.

Κυριακή 8 Μαρτίου
Ετήσιος χορός Ένωσης Ποντίων Χαλανδρίου

Τον ετήσιο χορό της πραγματοποιεί η Ένωση Ποντίων Χαλανδρίου «Ο Ακρίτας». Η εκδήλωση θα γίνει στο κέντρο «ΜΕΝΤΗΣ, αίθουσα «Παμβώτις» (Εθνικής Αντιστάσεως 50, Παλλήνη), την Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 13:00.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν κράτηση στα τηλ.: 6932526882, 6978736343, 6936849467.

Κυριακή 8 Μαρτίου
Εκδρομή στο Ναύπλιο με τους Πεζοπόρους Χαλανδρίου

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων Χαλανδρίου πραγματοποιεί εκδρομή στο όμορφο Ναύπλιο. Αναχώρηση στις 8:00 π.μ. από το Μετρό Χαλανδρίου και αναμενόμενη ώρα επιστροφής στις 8.00 μ.μ.
Κόστος συμμετοχής (πούλμαν) :  12€ / άτομο

Παρασκευή 13 Μαρτίου
ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου

Πραγματοποιείται ομιλία & συζήτηση με την  Παναγιώτα Εικοσιπεντάρχου (σύμβουλος στην εκπαίδευση) με θέμα: «Τι σημαίνει αγάπη», στις 10:30.