Υποκρισία και Παλαιοκομματισμός η Απάντηση του Δημάρχου για τις Ατέλειωτες Σπατάλες

0
589
Ακολουθήστε μας στα social media

apostolopoulos - tigkas xrimataΚύριε Δήμαρχε,

 

Για μια ακόμη φορά στην προσπάθειά σας να απαντήσετε  στην ενημέρωση που κάναμε στους δημότες  για τις συνεχιζόμενες σπατάλες σας , των 59.996,16 ευρώ για πινακίδες και 10.000 ευρώ για πλύσιμο και καθαρισμό αγαλμάτων, συνεχίζετε να καταφεύγετε στην προσφιλή σας μέθοδο όπου με ψέματα θέλετε να παραπληροφορήσετε τους συμπολίτες μας. Οι δημότες μας αξίζουν καλύτερη αντιμετώπιση και όχι υποκρισία.

Σας λέμε λοιπόν ότι δεν σας δίνουμε την πολυπόθητη για σας λευκή επιταγή για να μονοπωλείτε το «δήθεν ενδιαφέρον σας» για την ασφάλεια των κατοίκων , των επισκεπτών, των μαθητών των σχολείων και των οικογενειών τους. Σε όλες αυτές τις ανάγκες:

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟ.

 

Όμως δεν θα συμφωνήσουμε ΠΟΤΕ μαζί σας στις αλόγιστες και συνεχιζόμενες σπατάλες σας που δεν έχουν τελειωμό.

 

Το κόστος των 59.996,16 ευρώ για πινακίδες και 10.000 ευρώ για πλύσιμο των αγαλμάτων είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ. Μια σοβαρή δημοτική αρχή προσπαθεί συνεχώς να μειώνει το κόστος των δαπανών.

 

Κύριε Δήμαρχε,

 

εσείς εκτός από τη συμμετοχή σας σε πανηγυράκια, εκδηλωσούλες, χορούς, φωτογραφήσεις και τις ατέλειωτες σπατάλες χρημάτων για τα οποία δεν ιδρώσατε, ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

 

Λέτε ότι κάνουμε προσπάθεια εντυπωσιασμού και παραπληροφόρησης των δημοτών . Σας θυμίζω λοιπόν τις σπατάλες για τις οποίες σας έχουμε κατά καιρούς καταγγείλει.

Δυστυχώς για σας είναι ΑΛΗΘΕΙΑ ότι ξοδέψατε ή προγραμματίζετε να ξοδέψετε τα παρακάτω ποσά:

245.000 Ε   : για μελέτη στατικής επάρκειας κτισμάτων του Δήμου . Μελέτη με πολλά και μεγάλα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά της .

59.716  Ε      :  για συντήρηση σιντριβανιών

 59.996,16 Ε  :  για πινακίδες

10.000  Ε       : για πλύσιμο -συντήρηση αγαλμάτων

12.000 Ε   : για Τοπογραφική Αποτύπωση Κοιμητηρίου Χολαργού.

18.000 Ε   :  για  Τοπογραφική Αποτύπωση Γηπέδου ποδοσφαίρου

126.000Ε   : για 7 προγραμματισμένες Τοπογραφικές Αποτυπώσεις για το 2017 (18000Ε χ 7=126000Ε), ενώ υπάρχει το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Δήμου που μπορεί  να τις κάνει. Σεις όμως προτιμάτε να τις αναθέτετε σε ιδιωτικά Γραφεία Μελετών μια και χρήματα έχουμε. Γιατί;

 

73.000 Ε πλήρωσε ο Δήμος μας ενώ 51.000 Ε πλήρωσε ο Δήμος Ζωγράφου και ο Δήμος Πατρέων για τα ίδια όργανα γυμναστικής, ίδια μάρκα, ίδιο αριθμό. Γιατί εμείς δώσαμε 22.000 Ε περισσότερα; Να λοιπόν γιατί σας καταγγέλλουμε για τις σπατάλες σας που δεν έχουν τελειωμό.

 

Να τονίσουμε ακόμη ότι δαπάνες μέχρι 60.000 Ε γίνονται με πρόχειρο διαγωνισμό  δηλαδή οι τρεις τουλάχιστον προσφορές που απαιτούνται είναι πρόχειρες. Αντίθετα οι δαπάνες άνω των 60.000 Ε απαιτούν διεθνή (ηλεκτρονικό ) διαγωνισμό, μη ελεγχόμενο και προφανώς θέλετε να τον αποφύγετε.

 

 

 

 

Κύριε Δήμαρχε,

 

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι από την ανάληψη της δικής σας Διοίκησης του Δήμου μέχρι σήμερα σας κάναμε 27 τεκμηριωμένες προτάσεις και δεν καταδεχθήκατε να φέρετε στο Δημοτικό Συμβούλιο ούτε μια για συζήτηση . Ήταν όλες λάθος;

 

Να σας θυμίσουμε  ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9-11-2016  σε σχετικό ερώτημα του επικεφαλής της παράταξης, απαντήσατε ότι «δεν είστε υποχρεωμένος να απαντάτε στις προτάσεις μας και δεν θα απαντήσετε».

 

Επίσης να σας θυμίσουμε μερικές από τις προτάσεις μας:

α. Ώρα του Δημότη . Να έχει λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δημότης χωρίς ειδική έγκρισή σας.

β. Σύγκλιση ΔΣ για την παραβατικότητα στο Δήμο μας .

γ. Ενδοσχολική βία στα σχολεία του Δήμου μας.

δ. Διαχείριση του θέματος των 4-5 αστέγων στο Δήμο μας .

ε. ΜΗ κατάργηση του Α.Τ. Παπάγου.

στ. Κεραίες κινητής τηλεφωνίας .

ζ. Υποσταθμό  της ΔΕΗ  στην οδό Θεμιστοκλέους στο Χολαργό.

η. Ξεχασμένη οδός Σπάρτης στην εσχατιά του Χολαργού.

θ. Δημοτική Συγκοινωνία κάτω του μηδενός.

ι. Μετακίνηση Φωτεινού Σηματοδότη Αναστάσεως και 25ης Μαρτίου . Η πρόταση υποβλήθηκε την 1η Οκτ. 2015.

ια. Μείωση Δημοτικών Τελών σε Παπάγο και Χολαργό .

ιβ. ΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ και τους κινδύνους για τα παιδιά.

Αυτές κ. Δήμαρχε είναι μερικές από τις 27 προτάσεις μας που αγνοείτε προκλητικά . Ίσως το κάνετε από αδιαφορία, ανεπάρκεια, ανικανότητα, σκοπιμότητα ή κάτι άλλο. Οι δημότες μας όμως δεν κοροϊδεύονται και σας καταλαβαίνουν πολύ καλά.

 

 

 

 

Κύριε Δήμαρχε,

 

Με τη συμπεριφορά σας, γίνατε ο κατ’ εξοχήν εκφραστής του Παλαιοκομματισμού στο Δήμο μας. Κρίμα για τις περιβόητες «νέες ιδέες στη νέα εποχή» που θα φέρνατε.

 

Για να δούμε ποιος εμφορείται από παλαιοκομματικές αρχές και ιδέες, σας προκαλώ αν έχετε το θάρρος , αν έχετε τη δύναμη, αν έχετε την ικανότητα φέρτε για συζήτηση τις προτάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Σε ότι αφορά την έπαρσή σας ότι είσαστε από τους λίγους Δήμους που παρέχετε  ενημέρωση για τα οικονομικά στοιχεία στους δημότες θα σας θυμίσω ότι η ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ όλων των Οικονομικών Στοιχείων είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για όλους τους Δήμους . Μπορείτε να κατονομάσετε έστω ένα δήμο που δεν τα αναρτά; Μην ψεύδεστε λοιπόν .

 

Σε ότι αφορά το περιβόητο οικονομικό σας απόθεμα που σήμερα είναι περίπου 11.000.000 ευρώ αναλύεται ως εξής

5.500.000: Αποζημίωση κλάδου της Περιφερειακής Υμηττού . Έργο της Τελευταίας Διοίκησης του Δήμου Παπάγου .

4.500.000: Ταμειακά διαθέσιμα και όχι απόθεμα γιατί τα χρήματα αυτά τα οφείλουμε. Έργο της προηγούμενης διοίκησης Παπάγου-Χολαργού.

1.000.000: Ταμειακά διαθέσιμα και όχι αποθέματα γιατί τα οφείλουμε . Κατά ένα μέρος έργο της δικής σας διοίκησης.

 

Κύριε Δήμαρχε,

 

Ο Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας επικεφαλής της παράταξης και τα στελέχη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης σας θυμίζουν, γιατί δυστυχώς το ξεχνάτε, ότι υπάρχουν στο Δήμο μας 261 οικογένειες που ζουν  σε άθλια κατάσταση και σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Τι κάνετε γι΄αυτούς εκτός από την τσάντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου με τα μακαρόνια που τους δίνετε; ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Εμείς θα συνεχίζουμε να σας το θυμίζουμε μέχρι να αποφασίσετε να κάνετε κάτι.

 

         

Ο Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας

Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας

 

Τα μέλη Δ.Σ. Νομικών Προσώπων

ΔΟΚΜΕΠΑ                         : Λουκάς Ρίζος

ΔΟΠΑΠ                              : Ελένη Ευαγγελοπούλου

 

Α΄θμια Σχολική Επιτροπή : Αναστάσιος Φούντας

Β΄θμια Σχολική Επιτροπή : Ελευθέριος