Υγιεινό κέικ με ρεβίθια και μέλι χωρίς ζάχαρη, αλεύρι ή βούτυρο που μπορείτε να φάτε όσο θέλετε
Κέικ χωρίς αλεύρι: Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, γευστικό και υγιεινό γλυκό; Τότε, δεν έχετε παρά να φτιάξετε ένα κέικ, χωρίς να βάλετε σε αυτό γαλακτοκομικά, ζάχαρη και αλεύρι. Παρακάτω βρίσκεται η συνταγή από το συγκεκριμένο κέικ, ώστε να συντροφεύσει το καλοκαίρι σας. Αναλυτικότερα:
Κέικ χωρίς αλεύρι – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Κέικ χωρίς αλεύρι – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής
– 500 γραμμάρια μαγειρεμένων ρεβιθιών (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά που πωλούνται σε κονσέρβα και είναι ήδη μαγειρεμένα ή να τα μαγειρέψετε εσείς χωρίς αλάτι)
– 2 φλιτζάνια μαύρη κουβερτούρα, χωρίς ζάχαρη ή γάλα ή την ανάλογη ποσότητα αγνό κακάο σε σκόνη
– 4 αβγά
– 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας στέβια σε υγρή μορφή (με φυσική γεύση και διάφανο χρώμα) ή 100 γραμμάρια μέλι ή σιρόπι αγαύης
– Μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
– 2 χούφτες καθαρισμένους και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς
– Προαιρετικά: κανέλα, κάρδαμο, τζίντζερ, αιθέριο έλαιο βανίλιας
Κέικ χωρίς αλεύρι – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής
– Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
– Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε κουβερτούρα, πρέπει να τη λιώσετε σε μπεν-μαρί.
– Χτυπήστε τα αβγά και έπειτα προσθέστε τα ρεβίθια. Πρέπει να χτυπήσετε καλά όλα τα υλικά μέχρι να έχουν ομοιογενή υφή. Αν έχετε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, θα το πετύχετε πιο γρήγορα.
– Προσθέστε το γλυκαντικό της επιλογής σας και τη μαγειρική σόδα.
– Τέλος προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα ή το κακάο και τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.
– Αν θέλετε, μπορείτε να το αρωματίσετε με κάποιο μπαχαρικό για να καλύψετε ακόμα περισσότερο τη γεύση των ρεβιθιών, που θα εξαφανιστεί χάρη στη σοκολάτα· ή, για να δώσετε μια προσωπική πινελιά, για διαφορετική γεύση κάθε φορά που φτιάχνετε το κέικ μπορείτε να προσθέσετε: κανέλα, κάρδαμο, τζίντζερ, αιθέριο έλαιο βανίλιας, ξύσμα πορτοκαλιού.
– Ετοιμάστε τη φόρμα για το κέικ. Λαδώστε και αλευρώστε τη ελαφρά για να μην κολλάει.
– Βάλτε το κέικ στο φούρνο και ψήστε το για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Έπειτα βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει σε μια σχάρα.