Σχολαστική πλύση και απολύμανση των κάδων απορριμμάτων σε όλο τον Δήμο Βριλησσίων

0
55
Ακολουθήστε μας στα social media

Σχολαστική πλύση και απολύμανση των κάδων απορριμμάτων σε όλο τον Δήμο Βριλησσίων

Ξεκίνησε το συστηματικό πλύσιμο των κάδων όλων των ρευμάτων (σύμμεικτων απορριμμάτων, ανακύκλωσης, βιοαποβλήτων) σε όλη την πόλη.

Εδώ και μία εβδομάδα, το ειδικό καδοπλυντήριο βρίσκεται καθημερινά στο οδικό μας δίκτυο και ακολουθεί τα απορριμματοφόρα του Δήμου Βριλησσίων. Αμέσως μετά τη διαδικασία της αποκομιδής, πλένει με ζεστό νερό και απολυμαίνει με ειδικό καθαριστικό υγρό τους κάδους, οι οποίοι μόλις έχουν αδειάσει.
Σκοπός της τακτικής πλύσης κάδων είναι ο περιορισμός των οσμών,  η βελτίωση της εικόνας των σημείων εναπόθεσης απορριμμάτων αλλά και ο περιορισμός τυχόν αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία. Με βάση τον προγραμματισμό της Υπηρεσίας Καθαριότητας κάθε κάδος στην πόλη πλένεται και απολυμαίνεται κάθε δεύτερη εβδομάδα.
Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να συμβάλλουν ενεργά στη νέα αυτήν προσπάθεια και να διατηρήσουν την καθαριότητα γύρω από τα σημεία εναπόθεσης των απορριμμάτων τους. Τα δρομολόγια του πλυντηρίου κάδων εκτελούνται τα ξημερώματα προκειμένου να μην δημιουργείται όχληση στην κυκλοφορία.
Εναποθέτουμε τα απορρίμματα μας πριν τη διέλευση του απορριμματοφόρου. Ξεχωρίζουμε πάντα τα προς ανακύκλωση υλικά (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, βιοαπόβλητα κτλ) και τα τοποθετούμε πάντα στον αντίστοιχο κάδο.